Πέρνα δημιουργικά τον χρόνο στο σπίτι εκτός οθόνης μ’ αυτά τα tips!

15:40 18/4/2020 - Πηγή: iPop

Φυσικά και μπορείς να περάσεις όμορφα τον ελεύθερό σου χρόνο στο σπίτι εκτός οθόνης και να είσαι δημιουργικός προστατεύοντας την υγεία σου. 

Λόγω της καραντίνας πολλοί καταφεύγουν σε κάθε είδος οθόνης, υπολογιστή, κινητό, tablet, τηλεόραση, όλο αυτό το διάστημα που πρέπει να μείνουν σπίτι τους. Ίσως κι εσύ να έχεις παρατηρήσει πως χρησιμοποιείς κάτι από αυτά για παραπάνω ώρα απ’ ό,τι συνήθιζες και για περισσότερο απ’ όσο απαιτεί η δουλειά σου, ακόμα κι αν εργάζεσαι από το σπίτι.

Ωστόσο, μπορείς να περάσεις το ίδιο όμορφα κι

ευχάριστα τον χρόνο σου στο σπίτι εκτός οθόνης και χωρίς να σπαταλάς τις μισές ώρες τις ημέρας βλέποντας ταινίες και σειρές. Ακόμα κι αν δουλεύεις από το σπίτι μπορείς να το πετύχεις.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό;Βάλε χρονικό όριο στη χρήση κάθε οθόνης. Θέσε όρια στον εαυτό σου και χρησιμοποίησε για παράδειγμα τον υπολογιστή μόνο 2 ώρες την ημέρα αν δεν δουλεύεις ή 8 ώρες αν δουλεύεις αντίστοιχα, ανάλογα και με το ωράριό σου.Χρησιμοποίησε κάθε οθόνη όσο την έχεις πραγματικά ανάγκη. Μην λες θα κάτσω άλλα 5 λεπτά στον υπολογιστή, γιατί δεν θα είναι 5, αλλά πολύ περισσότερα κι έτσι θα ξεφύγεις από το μέτρο.Αντικατάστησε τις οθόνες αυτές με κάτι άλλο όποτε είναι εφικτό αυτό. Θες για παράδειγμα να ενημερωθείς; Πολύ ωραία! Υπάρχει και το ραδιόφωνο. Γιατί να πρέπει να “φας” πόσες ώρες από τη μέρα σου μπροστά από τον υπολογιστή και την τηλεόραση; Η συνήθεια αυτή θα σε παρασύρει και θα καταλήξεις και πάλι να βλέπεις βιντεάκια και σειρές.Κάνε πιο δημιουργικά πράγματα. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου πέρα από το να ασχολείσαι με κάποια οθόνη και να βλέπεις σειρές και ταινίες, που είναι σίγουρα ωραίες, αλλά όταν ξεφεύγεις από το μέτρο δεν είναι καλό για την υγεία σου κυρίως.Τι μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου εκτός από το να είσαι μπροστά από μία οθόνη;Διάβασε ένα βιβλίο.
Άκου μουσική.Περιποιήσου τον εαυτό σου.Κάνε γυμναστική, yoga, διαλογισμό.Μαγείρεψε καινούργιες συνταγές.Οργάνωσε τον χώρο σου.Καθάρισε το σπίτι.Φτιάξε τις ντουλάπες και τα ρούχα σου.Διώξε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου.
Κάνε πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο και όσα πριν δεν προλάβαινες να κάνεις.Διάβασε ακόμα:

5+1 ιδέες για να περάσεις τον χρόνο στο σπίτι ευχάριστα!

Photos: Pexels

Το άρθρο Πέρνα δημιουργικά τον χρόνο στο σπίτι εκτός οθόνης μ’ αυτά τα tips! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα