Πώς το επάγγελμα σχετίζεται με τη διάρκεια ενός γάμου, σύμφωνα με το Harvard;

13:12 18/4/2020 - Πηγή: iPop

Πώς μπορεί να σχετίζεται το επάγγελμα με τον γάμο και πώς θα μπορούσε να οδηγήσει στο διαζύγιο μ’ έναν τρόπο που δεν είχες φανταστεί; 

Όχι, δεν μιλάμε για το αν απατήσεις τον σύντροφό σου με κάποιον από το εργασιακό χώρο. Το επάγγελμα με τον γάμο δεν σχετίζονται με αυτόν τον τρόπο. Για την ακρίβεια η μελέτη του Harvard αναφέρει πως η διάρκεια ενός γάμου εξαρτάται από την κατάσταση εργασίας του ενός συντρόφου. Ποιανού όμως;

Σύμφωνα με μελέτη του Harvard,

τα διαζύγια έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Φυσικά οι λόγοι ποικίλουν. Όμως, οι μελετητές ερεύνησαν δεδομένα 45 ετών και βρήκα έναν τρόπο με τον οποίο σχετίζεται το επάγγελμα με τον γάμο και τη διάρκειά του.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα της έρευνας αυτής και πώς τελικά σχετίζεται το επάγγελμα με τη διάρκεια του γάμου;

unsplash/Marvin Meyer

Πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είσαι μέσα σ’ ένα γάμο; Οι ειδικοί σου απαντούν! 

Η μελέτη αυτή έλαβε υπόψη δεδομένα από περισσότερα από 6.300 ζευγάρια, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970. Παρατηρώντας τους αριθμούς, οι ειδικοί ανακάλυψαν πως το ποσοστό πιθανότητας διαζυγίου τους αυξάνεται κατά 30% όταν ο άντρας είναι άνεργος. Για την ακρίβεια, οι άνδρες που εργάζονται με μερική απασχόληση ή δεν έχουν καθόλου εργασία είναι πιθανότερο να χωρίσουν.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Τα νοικοκυριά όπου οι άνδρες εργάζονται με μερική απασχόληση διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο διαζυγίου. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη πρόσθεσε ότι ακόμη και όταν οι άνδρες έχουν μικρές δουλειές ή είναι άνεργοι ενάντια στη θέλησή τους, αυτό οδηγεί σε εντάσεις μες το γάμο.

Αντιθέτως, η επαγγελματική αδράνεια μιας γυναίκας δεν οδηγεί σε διαζύγιο. Οι περισσότερες γυναίκες στη σύγχρονη εποχή προσπαθούν να βρουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ εργασίας και σπιτιού, αλλά η έρευνα έδειξε πως η κατάσταση εργασίας μιας γυναίκας δεν επηρεάζει την πιθανότητα διαζυγίου. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από ζευγάρια δεν έδειξαν θετική ή αρνητική επίδραση στην οικονομική κατάσταση της γυναίκας στο διαζύγιο.

Φυσικά όμως να τονίσουμε πως κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και πως τα παραπάνω ευρήματα δεν μπορούν να ταιριάζουν σε όλα τα ζευγάρια. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή δεν έλαβε υπόψη ζευγάρια του ίδιου φύλου ή άντρες που επέλεξαν οικειοθελώς να φροντίσουν τις οικογένειές τους ενώ οι γυναίκες τους εργάζονταν. Αναφέρεται ακόμα ότι η αυξανόμενη οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος διαζυγίου, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη έγκυρα στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.

Η επαγγελματική αποκατάσταση με την οικονομική κατάσταση κάποιου παίζει ρόλο και για τους singles που ψάχνουν έναν σύντροφο για τη ζωή τους.

Διάβασε ακόμα:

Μπορεί ο μισθός να γίνει αιτία διαζυγίου;

Photo: Taras Budniak/ Pexels

Το άρθρο Πώς το επάγγελμα σχετίζεται με τη διάρκεια ενός γάμου, σύμφωνα με το Harvard; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα