Παυλόπουλος: Η ΕΕ έχει καθυστερήσει την αντιμετώπιση του Προσφυγικού

12:47 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Για το προσφυγικό ζήτημα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στο συνέδριο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με θέμα: «Προοδευτικές λύσεις και Προτάσεις για το Προσφυγικό».

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι το προσφυγικό ζήτημα έχει δείξει το πολιτικό κενό που υπάρχει στην ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε στο έλλειμμα που υπάρχει, το οποίο υπονομεύει τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος στην πορεία προς την ολοκλήρωσή του.

Ο Πρόεδρος
της Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το Προσφυγικό ζήτημα συνιστά τη μια εκ των δύο -η άλλη είναι η Οικονομική, η οποία βρίσκεται στην αφετηρία της βαθιάς κοινωνικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης- μεγάλων προκλήσεων που δοκιμάζουν, κατά κυριολεξία, τη συνοχή αλλά και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθυστερήσει πολύ την αντιμετώπιση του Προσφυγικού ζητήματος, που αποτελεί ένα αρκετά κρίσιμο ζήτημα, καθυστέρηση η οποία δείχνει το κενό που υπάρχει στην συνοχή της.

Δυστυχώς, μεταξύ άλλων δεινών, το Προσφυγικό ζήτημα ανέδειξε και το φαινόμενο κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν φαίνεται να έχουν αφομοιώσει επαρκώς το ευρωπαϊκό θεσμικό και πολιτισμικό κεκτημένο, εκδηλώνοντας πρωτόγνωρα φοβικά σύνδρομα και αντιμετωπίζοντας την Ευρώπη περισσότερο ως χώρο δικής τους προστασίας παρά ως κοινό πεδίο συνύπαρξης μέσα από τον αμοιβαίο και πλήρη σεβασμό δικαιωμάτων και υποχρεώσεων

Με αυτόν τον τρόπο, όπως επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει θύμα της Επιμηθεϊκής της νοοτροπίας, η οποία έχε όμως αρνητικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πλέον σοβαρού ζητήματος, του Προσφυγικού.

«Κατά την τρέχουσα συγκυρία, μπροστά στην κορυφαία πρόκληση του Προσφυγικού ζητήματος, η διαιώνιση μιας τέτοιας νοοτροπίας θα έχει, δίχως αμφιβολία, καταλυτικές αρνητικές επιπτώσεις στην συνοχή και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» σημείωσε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανάφερε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις άμεσα και να μην αφεθεί έτσι αυτή η κατάσταση.

Επειδή, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η προαναφερόμενη αρνητική προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ακόμη μη αναστρέψιμη, είναι καιρός να ληφθούν οι επιβαλλόμενες από τα πράγματα αποφάσεις. Και μάλιστα στο άμεσο και όχι στο απώτερο μέλλον

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Η χώρα μας έχει κάνει ό,τι της αναλογεί στο προσφυγικό

The post Παυλόπουλος: Η ΕΕ έχει καθυστερήσει την αντιμετώπιση του Προσφυγικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα