Συνεχίζεται η εκκένωση του Χαλεπίου- «Άθλιες» οι συνθήκες στα λεωφορεία μεταφοράς

11:34 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται οι προσπάθειες που στόχο έχουν την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα οι συνθήκες που επικρατούν στα λεωφορεία μεταφοράς είναι άθλιες και τα άτομα είναι στην κυριολεξία στοιβαγμένα.

Το πρωί της Δευτέρας τονίζουμε, πως είκοσι λεωφορεία αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας από το ανατολικό Χαλέπι και τα μετέφεραν περίπου 1.000 άτομα. Τα συγκεκριμένα άτομα μεταφέρθηκαν

προς την ανταρτοκρατούμενη πόλη Αλ Ρασιντίν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα, Δευτέρα, ψηφίζει ένα σχέδιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξε την Κυριακή. Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει, πως ότι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούν να επιβλέπουν την διαδικασία εκκένωσης του Χαλεπίου από αμάχους.

Σε σχετικό tweet ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου επισήμανε, πως μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από το Χαλέπι 12.000 άτομα και 4.500 είχαν απομακρυνθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Including 4500 people in East #Aleppo since midnight, 12000 civilians in total were evacuated so far to the area under control of opposition

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) December 19, 2016

Φεύγουν από την πόλη ακόμα 15 λεωφορεία:

Ακόμα 15 λεωφορεία φεύγουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πόλη Φούα αλλά και την πόλη Κεφράγια, όπως επιβεβαιώνει ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμνπτουλραμάν.

Τονίζουμε, πως ο συριακός στρατός, αλλά επίσης και οι σύμμαχοί του την Κυριακή επέτρεψαν σε πέντε λεωφορεία αλλά και σε δύο ασθενοφόρα να φτάσουν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή Αλ Ρασιντίν που βρίσκεται έξω από την πόλη του Χαλεπίου.

Θυμίζουμε, πως η απομάκρυνση αμάχων αλλά και τραυματιών από τα συγκεκριμένα δύο χωριά αποτελεί την προϋπόθεση που θα «ξεκλειδώσει» και την απομάκρυνση των ατόμων που παραμένουν παγιδευμένα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι.

Ο καθηγητής αγγλικών, Αμντούλ Καφί Αλάμντο, ο οποίος επικοινώνησε με το CNN μέσω γραπτού μηνύματος ανέφερε πως στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους οι συνθήκες είναι άθλιες και τόνισε ότι τέσσερις άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να κάθονται σε μια θέση. Παράλληλα, δήλωσε πως οι άνθρωποι που επιθυμούν δεν μπορούν να πάνε τουαλέτα και πως πολλά από τα παιδιά κάνουν συνέχεια εμετό.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφίζεται η απόφαση για παρατηρητές εκκένωσης στο Χαλέπι- Ξεκίνησε η εκκένωση των ανατολικών περιοχών

The post Συνεχίζεται η εκκένωση του Χαλεπίου- «Άθλιες» οι συνθήκες στα λεωφορεία μεταφοράς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα