Παθιασμένο φιλί

22:01 7/4/2014 - Πηγή: iPop

Παραδέξου το, μόλις διάβασες τον τίτλο στο μυαλό σου, σου ήρθε κατευθείαν το πιο παθιασμένο φιλί που σου έχουν δώσει, ένιωσες μία μικρή αναστάτωση και χαμογέλασες. Εσύ και όλοι οι άλλοι που διάβασαν τον τίτλο. Όχι, δεν είμαστε προβλέψιμοι. Απλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να κάνει πολλά στον οργανισμό μας!

Αρχικά να δούμε την έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα ψυχολογίας του κολεγίου Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ. Αυτή η έρευνα απέδειξε πως ένα παθιασμένο φιλί

μπορεί να απογειώσει ερωτικά τόσο τον άνδρα όσο και την γυναίκα. Το παθιασμένο φιλί, δημιουργεί στον εγκέφαλο μια έκρηξη θετικών συναισθημάτων και ταυτόχρονα απελευθερώνει χημικές ουσίες που θα δημιουργήσουν την ερωτική διάθεση.

Πιο πρακτικά, η επιστημονική ομάδα της ψυχολόγου Γουέντι Χιλ διαπίστωσε πως η ανταλλαγή σάλιου από τον άνδρα στην γυναίκα μεταφέρει φερομόνες οι οποίες ανεβάζουν την λίμπιντο. Την ίδια στιγμή ο εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο και απελευθερώνει 2 ορμόνες: την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.

Δεν είναι όμως η μοναδική πανεπιστημιακή έρευνα που ασχολήθηκε με το παθιασμένο φιλί! Το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ερεύνησε το θέμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν τον μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και δεν τρακάρουν εύκολα με το αυτοκίνητο τους!

Μέσα σ’ όλα να σημειωθεί πως αν φιλιόμαστε για περίπου ένα λεπτό θα χάσουμε 26 θερμίδες. Αν το φιλί είναι ένα αρκετά παθιασμένο φιλί, μέσα σ’ ένα λεπτό μπορεί να χάσουμε μέχρι και 39 θερμίδες.

Νομίζεις ότι τα οφέλη του παθιασμένου τελείωσαν εδώ! Νομίζεις! Το παθιασμένο φιλί έχει και οφέλη στην υγιεινή του στόματος! Κατά τη διάρκεια του φιλιού ο οργανισμός παράγει περισσότερη ποσότητα σάλιου από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα η στοματική κοιλότητα να καθαρίζεται. Επίσης, το φιλί αποτρέπει την είσοδο βλαβερών μικροβίων και βακτηριδίων μέσα στο στόμα!

Ακόμα κάθεσαι; Πιάσε το άλλο σου μισό και ξεκίνα να του μοιράζεις παθιασμένα φιλιά!

The post Παθιασμένο φιλί appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα