Παραιτήσεις στο ΣτΕ έφεραν οι τηλεοπτικές άδειες- Τι αναφέρει το Μαξίμου;

13:37 5/10/2016 - Πηγή: iPop

Δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους μετά από όσα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι δύο αντιπρόεδροι, Χρήστος Ράμμος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μέσω σχετικών επιστολών τους επισήμαναν, πως παραιτούνται από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ.

Όπως επισήμαναν και οι δύο η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΣτΕ αποτελεί «μέγα ατόπημα» ενώ έσπευσαν να καταλογίσουν πως το Συμβούλιο λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του

κ. Σακελλαρίου. Να σημειωθεί, πως στις επιστολές τους χαρακτήρισαν «ως περίπτωση αρνησιδικίας τη ματαίωση της επίμαχης διάσκεψης».

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις αναμένεται να οδηγήσουν στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης του ΣτΕ έτσι ώστε να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο την 13η Οκτωβρίου 2016.

Στις παραιτήσεις τους οι δύο σύμβουλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως «το Δ.Σ. της Ένωσης του ΣτΕ αποδοκίμασε ως ψευδή, όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο, με βάση όχι την δική της αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του πρόεδρου του δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη φορά, σε γραφείο Τύπου του προέδρου του δικαστηρίου».

Και προσθέτουν:

«Ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο κατέκλυζαν δημοσιεύματα που με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αναφερόταν όχι πάντα με τα καλύτερα λόγια στην εν γένει λειτουργία του συνόλου του δικαστηρίου και στο ρόλο των δικαστών, το Δ.Σ. τηρούσε αιδήμονα σιγή».

Οι πρώην αντιπρόεδροι του ΣτΕ εξηγούν ότι: «δημιουργείται σαφώς η εντύπωση ότι η Ένωση θεωρεί ότι ήταν επαρκής λόγος για την διακοπή της διάσκεψης η δημιουργία κλίματος δημοσίων αντεγκλήσεων και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο ατόπημα, διότι αφορά την ίδια την λειτουργία του θεσμού».

Τέλος, και τα δύο άτομα που αποφάσισαν να παραιτηθούν σημείωσαν πως η ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας «πλήττει καίρια το θεσμικό ρόλο του της Ένωσης του ΣτΕ και σηματοδοτεί αλλαγή στην μακροχρόνια πορεία της από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης του συνόλου των μελών του ΣτΕ σε διοικητική υπηρεσία».

Η απάντηση από το Μαξίμου:

Το Μαξίμου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

The post Παραιτήσεις στο ΣτΕ έφεραν οι τηλεοπτικές άδειες- Τι αναφέρει το Μαξίμου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα