Πάπια με καρότα, χουρμά και ροδάκινο απ’ τον Λευτέρη Λαζάρου

14:08 2/1/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι γιορτινές μέρες να έφυγαν, όμως, τα τραπέζια σε φίλους και συγγενείς συνεχίζονται αυτές τις μέρες! Γι’ αυτό και ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει για τους αναγνώστες μια ιδιαίτερη, διαφορετική συνταγή για να ξεφύγουμε λίγο απ’ το πολύ κρέας των ημερών! Πάπια με καρότα, χουρμά και ροδάκινο, μια συνταγή που δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζεις κι αξίζει να δοκιμάσεις!

Υλικά:2 στήθη πάπιας150γρ ζωμό πάπιας150γρ χουρμά100γρ λευκό βαλσάμικο10γρ ξύσμα λεμόνιΑστεροειδή80γρ βούτυροΚανέλα500γρ καρόταΚάρδαμο4 τεμ. καρότα μέτριαΜαραθόσποροΤζίντζερΚύμινοτσάιβςΕκτέλεση:Καθαρίζουμε
τα καρότα, τα κόβουμε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με βούτυρο να μαλακώσουν. Τα περνάμε από μπλέντερ να γίνουν πουρές και προσθέτουμε κύμινο και αλάτι.Τα 4 καρότα τα βάζουμε σε ένα ταψί τα λαδώνουμε , τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε μεχρι να μαλακώσουν στους 180Για τον πουρέ χουρμά μαλακώνουμε τους χουρμάδες με λίγο χλιαρό νερό και τους χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού.Για την πίκλα χουρμά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε το ξύδι και τα αφήνουμε εκτός φωτιάς. Αφού πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τους χουρμάδες και τους αφήνουμε για 2 ώρεςΑλατοπιπερώνουμε την πάπια και την βάζουμε από την πλευρά της πέτσας στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να ροδίσει, την γυρνάμε και την βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

The post Πάπια με καρότα, χουρμά και ροδάκινο απ’ τον Λευτέρη Λαζάρου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα