«Επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» δεν σημαίνει επέκταση του Μνημονίου»

13:15 2/1/2017 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως η επέκταση του «κόφτη» δεν σημαίνει κι επέκταση του Μνημονίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» απέρριψε για ακόμα μια φορά τις πρόωρες εκλογές,

διαμηνύοντας πως η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την έξοδο απ’ την κρίση.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν δικαιολογεί καθυστερήσεις από καμία πλευρά. «Όποια, περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει τεχνητό χαρακτήρα».

Γι’ αυτό, συνέχισε ο ίδιος, η Κυβέρνηση αναμένει θετικές εξελίξεις άμεσα. Άλλωστε, πρόσθεσε, «υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες. Αρκεί να κατανοήσουν όλοι ότι δεν μπορούν να κωλυσιεργούν άνευ λόγου και αιτίας». Αυτή την άποψη τόνισε μάλιστα ότι έχει και η πλειοψηφία των εταίρων.

Για την επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν σημαίνει και επέκταση του Μνημονίου.

Κακώς διαβάζεται ως επέκταση του Μνημονίου. Το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού

Εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Δεν έχουμε καταλήξει στο δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το πρόγραμμα, έτσι ώστε το χρέος να θεωρηθεί βιώσιμο. Ώσπου να συμφωνηθούν τα πάντα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε». Η συζήτηση κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι πολύπλοκη και εξαιρετικά τεχνική.

Για το σενάριο πρόωρων εκλογών

Ο Δ. Τζανακόπουλος είπε πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι τόσο πραγματικό το σενάριο αυτό όσο και το ότι ο ίδιος σκέπτεται να κατέλθει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος στην Κόρινθο, με αφορμή την περιοδεία του εκεί.

Πολλοί κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά θα διαψευστούν από την πραγματικότητα. Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την επιτροπεία, με κοινωνική προστασία και ανακατανομή των βαρών

Photo: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post «Επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» δεν σημαίνει επέκταση του Μνημονίου» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα