Πάνω από 20 νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία

20:45 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Πάνω από 20 μαχητές έχασαν την ζωή τους έπειτα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 1.354 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους επλήγησαν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου:

Αφού διεξήχθη επιπρόσθετη αναγνώριση από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναπτύχθηκε ένα βομβαρδιστικό Su-24M. Κατόπιν ενός αεροπορικού πλήγματος ένα στρατόπεδο εκστρατείας καταστράφηκε και 20 μαχητές σκοτώθηκαν

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: «Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ρωσικά αεροσκάφη διεξήγαγαν 468 εξόδους στη Συριακή Αραβική

Δημοκρατία. Σε αυτές περιλαμβάνονται 24 έξοδοι που διεξήγαγαν τα μακράς εμβέλειας (σ.σ. στρατηγικά βομβαρδιστικά Τουπόλεφ) Tu-22M3».

Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια, τονίστηκε ότι «στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων οι οποίες διεξάγονται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία, παραδόθηκαν τον Ιανουάριο πάνω από 200 τόνοι προμηθειών και φαρμάκων στην πόλη Ντέιρ Εζ Ζουρ, η οποία πολιορκείται από μαχητές του ΙΚ».

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η κόντρα Ρωσίας- Τουρκίας, με τον Ρώσο να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Άγκυρας και να την κατηγορεί ότι στοχεύει κατοικημένες περιοχές της Συρίας.

Μάλιστα είπε πως η Μόσχα έχει στην κατοχή της και video που το αποδεικνύει. «Αυτό θα το λέγαμε γεγονός. Πρόκειται για μια αδιάψευστη απόδειξη ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν παραμεθόριες κατοικημένες περιοχές με συστοιχίες πυροβόλων μεγάλου διαμετρήματος».

The post Πάνω από 20 νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα