Όλα μετέωρα για τις τηλεοπτικές άδειες

19:47 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν κατέληξε σε συμφωνία όσον αφορά την συγκρότηση του ΕΣΡ. Ο Νίκος Βούτσης προχώρησε σε διαψεύσεις σχετικά με τις κατηγορίες ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχε κάνει συμφωνία με Τούρκο επιχειρηματία για άδεια τηλεοπτικού σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως: «Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος, ακόμη και

Έλληνα, πόσο μάλλον για Τούρκο. Καθαρά πράγματα».

21 από τα 23 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων ψήφισαν, ενώ έλειπαν ο κ. Μεϊμαράκης από τη ΝΔ και ο κ. Λαμπρούλης από το ΚΚΕ.

12 ήταν τα ναι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, 7 τα όχι από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και 2 παρών από Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως με τον διαγωνισμό ξεκινάει μια νέα εποχή για καινούρια κανάλια και συγχωνεύσεις σταθμών, τα οποία θα είναι βιώσιμα. «Η θολούρα που δημιουργείται, μήπως οδηγεί να μην γίνει καθόλου διαγωνισμός; Ευτυχώς με τη ΝΔ ξεκαθαρίσαμε ότι θέλουμε να γίνει διαγωνισμός».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «κάποιες πολιτικές δυνάμεις για τους δικούς τους πολιτικούς ομολογημένους ή ανομολόγητους λόγους θέλουν να το διακόψουν. Το διέκοψαν για 3 μήνες και ομολογώ ότι και εγώ δεν έκανα θεσμικά σωστά το ρόλο μου όταν πειθάρχησα και περίμενα να εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ.».

«Η νέα τεχνολογική εποχή δίνει πολύ μεγάλες δυνατότητες στο ψηφιακό φάσμα. Το ξαναλέω με την μεγαλύτερη δυνατή ευκρίνεια: αυτή η δυνατότητα παρέχει μεγάλο φάσμα για θεματικά, ενημερωτικά, περιφερειακά και άλλα κανάλια. Είναι ένα άλλο τοπίο που δεν έχει σχέση με τα αναλογικά. Άλλο όμως η δυνατότητα για πολλά κανάλια και άλλο για τα ενημερωτικά. Η συζήτηση που γίνεται είναι για τα ενημερωτικά κανάλια. Για τον αριθμό που θα μπορούσε να επιβιώσει. Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία», είπε εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως «υπάρχει συνταγματική δέσμευση για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ που δεν μπορούμε να την υπερβούμε. Επομένως δεν συμφωνούμε».

Ο Χρήστος Παππάς από την Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι: «Ο διαχωρισμός των εξουσιών δεν υφίσταται. Η εκτελεστική, δικαστική και νομοθετική εξουσία είναι ένα κουβάρι και κόβει το πεπόνι η εκτελεστική εξουσία και είναι λογικό και εσείς αυτό να κάνετε. Δεν συναινούμε σ’ αυτό. Θα ψηφίσουμε παρών σε όποια πρόταση και αν φέρετε. Είμαστε μάρτυρες μία διαπλοκής εξουσίας που συνεχίζεται επί 40 χρόνια».

Ο Α. Λοβέρδος από την πλευρά του, τόνισε πως «τι θα πείραζε αν η αρμοδιότητα έμενε στο ΕΣΡ και δεν πήγαινε από τον υπουργό στη Βουλή; Έχετε τέσσερα κόμματα που επιμένουν. Γιατί επιμένετε γιατί θέλετε ένα εκβιασμό και να παίζεται αυτό το παιχνίδι; Δεν το καταλαβαίνω και δεν θα παίξουμε σ’ αυτό το παιχνίδι».

Το Ποτάμι μέσω του κ. Θεοχάρη εξέφρασε την άποψη πως: «Δεν χρειάζεται να ορίσουμε τον αριθμό των αδειών, ορίζουμε τις προϋποθέσεις και το ΕΣΡ θα κάνει έλεγχο».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων σημείωσε ότι «είναι ηθικό θέμα απέναντι στα κανάλι που πάνε να κλείσουμε. Δεν μπορούμε να κλείσουμε κανάλια που λειτουργούν εδώ και 10 χρόνια».

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την τροπολογία ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα καθορίζεται με διάταξη νόμου.

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Όλα μετέωρα για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα