Πάνω από 1.200 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Δεκέμβριο

15:28 2/1/2017 - Πηγή: iPop

Περισσότεροι από 1.200 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν ότι οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται, με χιλιάδες ανθρώπους να αψηφούν τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης και να επιχειρούν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Ειδικότερα, 1.259 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου απ’ τις τουρκικές ακτές τον μήνα Δεκέμβριο . Οι 52 πέρασαν στη Σάμο, οι 788 στη Λέσβο και οι

419 στη Χίο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανώς να λειτουργεί απέναντι απ’ τη Λέσβο τμήμα διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος που μεταφέρει Αφρικανούς μετανάστες στην Ευρώπη.

Οι Αφρικανοί μετανάστες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των όσων περνάνε στη Λέσβο είναι αν μη τι άλλο εύκολα διακριτοί. Και φυσικά μεγάλες ομάδες από κεντροαφρικανικά κράτη δεν φτάνουν στη Λέσβο οδοιπορώντας, παρά μόνο οργανωμένα από κυκλώματα που τους παραλαμβάνουν από τις χώρες προέλευσης τους και τους φτάνουν μέχρι τη Λέσβο

Μάλιστα είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι περνούν στα ελληνικά ως μετανάστες Λατινοαμερικανοί απ’ τη νότια Αμερική αλλά και την Καραϊβική.

«Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στην Τουρκία από μόνοι τους, χωρίς δηλαδή τη διαμεσολάβηση οργανωμένου παγκόσμια κυκλώματος δουλεμπόρων», είπε η ίδια αστυνομική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Photo: ©INTIMEnews/ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ

The post Πάνω από 1.200 πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Δεκέμβριο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα