Σε ισχύ η εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία παρά κάποιες μάχες

15:26 2/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Παραμένει σε ισχύ η κήρυξη εκεχειρίας στη Συρία, ενώ εκατοντάδες άμαχοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους σε μια ορεινή περιοχή έξω από τη Δαμασκό, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται κατά πολλών ομάδων ανταρτών.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 1.300 άνθρωποι από την περιοχή της κοιλάδας της Μπαράντα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από το Σάββατο. Η περιοχή είναι στόχος εδώ και ημέρες αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών

παρά την κήρυξη εκεχειρίας.

Η Ρωσία, βασικός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και η Τουρκία, βασικός υποστηρικτής των ανταρτών, ενεργούν ως εγγυήτριες για την τήρηση της συμφωνίας από την οποία αποκλείονται η Τζάμπχατ Φάτεχ αλ Σαμ, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Μέτωπο αλ Νόσρα, και το Ισλαμικό Κράτος.

Ο συριακός στρατός επεσήμανε ότι όσοι φεύγουν από την κοιλάδα Μπαράντα μεταφέρονται σε πιο ασφαλείς περιοχές και τα ονόματά τους καταγράφονται από τη συριακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Στο βόρειο μέτωπο ο συριακός στρατός διεξήγαγε το πρωί αεροπορικές επιδρομές στην ανταρτοκρατούμενη συνοικία Ατάρεμπ κοντά στο Χαλέπι. Λίγες ώρες νωρίτερα δύο παιδιά είχαν σκοτωθεί από τα πυρά του στρατού εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο δυτικό Χαλέπι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Συνολικά τέσσερις άμαχοι και εννέα αντάρτες έχουν σκοτωθεί μετά την κήρυξη της εκεχειρίας.

Εξάλλου το Σάββατο το βράδυ οι αντάρτες έριξαν περίπου είκοσι οβίδες εναντίον των χωριών Φούα και Κεφράγια, δύο σιιτικά χωριά που τάσσονται υπέρ του Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ.

Επίσης, υπήρξε ανταλλαγή πυρών και στην ανατολική Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, μια περιοχή που προσπαθεί να ανακαταλάβει ο συριακός στρατός.

Keywords
Τυχαία Θέματα