Παίξε tetris, αδυνατίζει

11:02 14/5/2014 - Πηγή: iPop

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους tetris που παίζαμε παλιότερα και στόχος ήταν να χτίσουμε τα τουβλάκια όλο και πιο ψηλά. Καλό λοιπόν θα ήταν, αν σου άρεσε στο παρελθόν και τώρα θες να αδυνατίσεις, να ξαναρχίσεις να το παίζεις. Θα σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά σου κιλά και να βγεις κορμάρα στην παραλία.

Μια έρευνα ήρθε να μας δείξει αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του παιχνιδιού, που έκανε το ντεμπούτο του στην δεκαετία του ΄80. Σύμφωνα με αυτήν, το εν λόγο παιχνίδι εμποδίζει

στον εγκέφαλο να δημιουργεί εικόνες πέραν του παιχνιδιού, εικόνες δηλαδή που μπορούν να σου ανοίξουν την όρεξη και να σε κάνουν να θες να φας.

Η επικεφαλής της έρευνας, Τζάκι Αντρέιντ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ, δηλώνει ότι: «Οι εξάρσεις πείνας διαρκούν συνήθως λίγα λεπτά. Στη διάρκειά τους κάποιος οπτικοποιεί… το αντικείμενο του πόθου του. Συχνά αυτά τα συναισθήματα έχουν αποτέλεσμα να ενδίδουμε σε διατροφικούς πειρασμούς. Όταν όμως παίζουμε Tetris, το μυαλό μας δεν μπορεί να συνθέσει αυτές τις εικόνες και έτσι η επιθυμία για τσιμπολόγημα υποχωρεί».

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα μετά από λίγη ώρα που έπαιζαν tetris κλήθηκαν να βαθμολογήσουν πόσο πεινούσαν και το αποτέλεσμα ήταν ότι η επιθυμία τους για φαγητό, ήταν μειωμένη κατά 24%.

The post Παίξε tetris, αδυνατίζει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα