Ό,τι έμεινε πίσω στην Ειδομένη (Photos & Video)

08:58 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Τρεις μέρες είχε διάρκεια η αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση της Ειδομένης, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες δομές και η σιδηροδρομική γραμμή είναι και πάλι ανοιχτή.

3.820 έφυγαν οργανωμένα με τα πούλμαν, με τους υπόλοιπους πρόσφυγες και μετανάστες να επέλεξαν ένα πιο μοναχικό δρόμο.

Τα ειδικά μηχανήματα σάρωσαν την περιοχή, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα των προηγούμενων μηνών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και η μεταφορά των ατόμων που διαμένουν σε δύο πρόχειρους καταυλισμούς κοντά στην Ειδομένη.

lang="en" dir="ltr">What is left of #Idomeni after the evacuation of thousands of migrants who had held out at the camp for 79 days pic.twitter.com/TiQuMV6Pqd

— Balkan Newsbeat (@BalkanNewsbeat) May 26, 2016

Οι δηλώσεις του Ν. Τόσκα:

«Δεν ήρθαμε για πανηγυρισμούς, ήρθαμε για να δούμε τη διαφορετική, πλέον, κατάσταση. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε, όπως είχε σχεδιαστεί, και όπως έπρεπε. Δηλαδή, με σεβασμό απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι, είτε για να σώσουν το κεφάλι τους, είτε για να βρουν μία καλύτερη τύχη. Δεν τους εμποδίσαμε εμείς να πάνε όπου ήθελαν. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έφτιαξε τους φράχτες. Εμείς, όμως, έπρεπε να διαχειριστούμε μία κατάσταση. Ο ανθρωπισμός δεν λέει ότι πρέπει να κρατάς αυτούς τους ανθρώπους εκεί, με όποιο δέλεαρ, στο λασπότοπο της Ειδομένης. Ο ανθρωπισμός λέει, ότι πρέπει να είναι σε οργανωμένους τόπους, όπου το κράτος και όποιοι άλλοι συμπληρωματικά μπορούν, να τους καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Αυτή είναι η επιδίωξή μας. Και, παράλληλα, να οργανωθεί η τυχόν μεταφορά τους προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με τους κανόνες και τις συμφωνίες που ισχύουν».

Photos: IN TIME /ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

The post Ό,τι έμεινε πίσω στην Ειδομένη (Photos & Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop