Όταν ο E. Macron μίλησε στα ελληνικά στην Πνύκα! (Video)

20:57 7/9/2017 - Πηγή: iPop

Όταν ο E. Macron μίλησε στα ελληνικά στην Πνύκα και έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να ανατριχιάσει.

Από τον λόφο της Πνύκας μίλησε ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, προς όλους τους πολίτες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα προς όλους τους Ευρωπαίους που είναι θετικοί προς την αλλαγή της Ευρώπης και τα γεναία, αισιόδοξα και τολμηρά βήματα προς την ανοικοδόμηση της προς ένα νέο πιο δίκαιο και θετικό μέλλον για όλους.

Να σημειωθεί πως οι προκάτοχοι του, François Hollande και ο Nicolas Sarkozy

είχαν επιλέξει τη Βουλή για να απευθυνθούν στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό λαό.

Η έκπληξη όμως δεν ήταν μόνο σ’ αυτά που είπε ο Γάλλος Πρόεδρος αλλά και στο γεγονός ότι μίλησε στα ελληνικά, δείχνοντας τις γνώσεις του στην ελληνική φιλολογία και την αγάπη του για τα ελληνικά γράμματα.

Πριν χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες εδώ στον Λόφο της Πνύκας επινόησαν τη Δημοκρατία. Το γεγονός ότι παίρνω τον λόγο εδώ στο ίδιο μέρος ενώπιον σας, το ξέρω, είναι ένα πολύ μεγάλο προνόμιο,. Γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά την κυβέρνηση και τις Αρχές αλλά ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που με κάλεσε να μιλήσω από εδώ!

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο:

Η Πνύκα είναι η θέση – περιοχή όπου συγκαλούνταν η Εκκλησία του δήμου, δηλαδή η συνέλευση των Αθηναίων, στην Αρχαία Αθήνα, από τον 6ο αιώνα μέχρι το τέλος του 4ο αιώνα π.Χ. Από το αρχαίο βήμα του ιερού χώρου αυτού αγόρευσαν σπουδαίοι πολιτικοί, στρατηγοί και ρήτορες όπως ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης, ο Περικλής, ο Δημοσθένης, ο Αισχίνης αλλά και στη σύγχρονη εποχή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Παράλληλα, ο λόφος της Πνύκας είναι γνωστός καθώς εκεί ήπιε το κώνειο ο Σωκράτης.

Το άρθρο Όταν ο E. Macron μίλησε στα ελληνικά στην Πνύκα! (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα