Δύο Πρόεδροι, δύο μέτρα και δύο σταθμά | Obama vs Macron

16:56 7/9/2017 - Πηγή: iPop
| ObamaΗ επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Emmanuel Macron μας θύμισε την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama, τον περασμένο Νοέμβριο. Κάνοντας μια σύγκριση της άφιξης των δύο προέδρων εντοπίσαμε διαφορές που δεν θα μπορούσαν βεβαίως να περάσουν απαρατήρητες.

Για τη μεταφορά του Emmanuel Macron με τη σύζυγό του Brigitte και τη συνοδεία του, η αυτοκινητοπομπή χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά για την απόσταση απ’ το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

έως την πλατεία Συντάγματος.

Η αυτοκινητοπομπή βγήκε από την πύλη VIP του Διεθνούς Αεροδρομίου στις 13:07 και έφτασε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος στις 13:41.

Για τη μεταφορά του Barack Obama, χρειάστηκε ο μισός χρόνος! Η ίδια διαδρομή για τον Αμερικανό Πρόεδρο διήρκεσε λιγότερο από 15 λεπτά.

Τον Γάλλο Πρόεδρο υποδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για τον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής, η οποία περιελάμβανε την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και ΗΠΑ, τιμητικό άγημα, ενώ τον κ. Obama είχε υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μη θυμηθούμε το κόκκινο χαλί στο Ελ. Βενιζέλος… στραβό αλλά υπήρχε ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος περπάτησε απλά και ταπεινά στα τσιμέντα…

Για τον κ. Macron βρέθηκαν στους δρόμους 2.000 αστυνομικοί απ’ όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ .Παράλληλα απαγορεύτηκαν σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου οι συγκεντρώσεις ενώ έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής του.

Ενόψει της αφίξεως του Barcak Obama τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. 4.500 αστυνομικοί έκαναν περιπολίες, ενώ παραπάνω από 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές βρέθηκαν στην Αθήνα. Παράλληλα, άνδρες της ασφάλειας, της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ βρίσκονταν σε επιφυλακή σε κεντρικά σημεία, με εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών. Ελεύθεροι σκοπευτές υπήρχαν παντού σε ταράτσες και άλλα κομβικά σημεία ενώ σε επιφυλακή ήταν και ένα νοσοκομείο 150 ατόμων.

Επιπλέον, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατέφθασε με δικές του θωρακισμένες λιμουζίνες, βαρύ οπλισμό και ομάδες κρούσης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, το γεγονός πως η Brigitte συνόδευσε τον σύζυγό της στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, ενώ η Michelle είχε αποφασίσει να μην ακολουθήσει τον Obama σ’ αυτό του το ταξίδι.

Βέβαια, ο Macron κατάφερε να μιλήσει στην Πνύκα ενώ ο Obama για λόγους ασφαλείας μίλησε μόνο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το άρθρο Δύο Πρόεδροι, δύο μέτρα και δύο σταθμά | Obama vs Macron εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα