Πέρασε απ’ τη Βουλή το ν/σ για τα εργασιακά

18:02 7/9/2017 - Πηγή: iPop
Πέρασε απ’ τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, με τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή να το καταψηφίζουν, ενώ υπερψήφισαν τα κόμμα της Κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».

Η Έφη Αχτσιόγλου

απ’ το βήμα της Βουλής εξέφρασε την άποψη πως «απαξιώνοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου, απαξιώνετε έναν ολόκληρο κόσμο και τα προβλήματά του».

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Αντιπολίτευσης να υποτιμήσει την σημασία των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και να τις εμφανίσει ως ένα επικοινωνιακό εργαλείο του πρωθυπουργού ενόψει της ΔΕΘ.

Η κα Αχτσιόγλου σημείωσε κατά την ομιλία της την μείωση της ανεργίας στο 21,2%, με βάση τα στοιχεία για τον Ιούνιο.

Η Υπουργός μίλησε για τις διατάξεις, οι οποίες ικανοποιούν τα αιτήματα των εργαζομένων για το ασφαλιστικό, αλλά κι εκείνες που επεκτείνουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα και στις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης κι απλήρωτης εργασίας, «έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα» των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε σχέση με την εργατική νομοθεσία».

Το άρθρο Πέρασε απ’ τη Βουλή το ν/σ για τα εργασιακά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα