Όσοι περπατούν αργά βρίσκονται σε κίνδυνο λένε οι έρευνες!

11:43 1/9/2017 - Πηγή: iPop
Όταν βιάζεσαι να πας σ’ ένα σημαντικό ραντεβού το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να βρεις κάποιον να περπατάει βασανιστικά αργά μπροστά σου. Και είναι πολλοί. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά προχωράνε με τόσο αργά βήματα που βιάζεσαι ή όχι, καταλήγει εκνευριστικό.

Θα μου πείτε μπορεί απλώς να θέλουν ν’ απολαύσουν τη βόλτα τους και όχι να κάνουν αγώνα δρόμου και ως ένα σημείο είναι δεκτό. Αλλά οι έρευνες έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη όσοι περπατούν αργά κινδυνεύουν από καρδιακές παθήσεις.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του

Leicester, και απέδειξε πως αν περπατάς αργά, αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιά σου και να αυξήσει τον κίνδυνο να πεθάνεις από καρδιακές παθήσεις σε νεαρή ηλικία!

Στη μελέτη οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 420.000 ανθρώπους σε μια περίοδο έξι ετών, προκειμένου να εξετάσουν τη ταχύτητα της συνηθισμένης τους βόλτας και να αξιολογήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι περπατούσαν αργά ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις απ’ αυτούς που περπατήσουν με πιο γρήγορο βηματισμό.

Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτό μπορεί να οφείλεται σε πια πιθανή συσχέτιση της ταχύτητας του βαδίσματος με τον δραστήριο τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με τις υποθέσεις τους, οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την τάση να περπατούν γρήγορα, έχουν μια φυσική κατάσταση κατάλληλη και είναι πιο πιθανό να γυμνάζονται απ’ ότι αυτοί που περπατούν αργά.

Επομένως, όσοι βαδίζουν με γοργά βήματα είναι πιο προστατευμένοι σε ζητήματα υγείας, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και ο καθιστικό τρόπος ζωής, τα οποία είναι όλα πιθανά αίτια καρδιακών παθήσεων.

Κανείς δεν είπε να γίνεις δρομέας μαραθωνίου απ’ τη μια μέρα στην άλλη, αλλά λίγη γυμναστική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Μπορείς, για παράδειγμα, να επιλέγεις τις κυλιόμενες σκάλες ή το ασανσέρ Μπορείς επίσης να περπατήσεις με τα πόδια μέχρι τη δουλειά- αν είναι εφικτό- αντί να πάρεις το αμάξι ή το λεωφορείο. Πολλά είναι τα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Ξεκίνα σταδιακά γιατί με τα ζητήματα της καρδιάς δεν παίζουμε!

Photo: CU Independent Illustration/Anne Robertson

The post Όσοι περπατούν αργά βρίσκονται σε κίνδυνο λένε οι έρευνες! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα