Το ένα πράγμα που κάνεις λάθος στο αεροπλάνο κι αρρωσταίνεις!

10:30 1/9/2017 - Πηγή: iPop
Είναι γνωστό ότι στα αεροπλάνα, τουλάχιστον στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, επικρατεί κρύο… Βόρειου Πόλου απ’ τον κλιματισμό γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει εάν το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις καθίσεις στη θέση σου, είναι να κλείσεις το κλιματιστικό πάνω απ’ το κεφάλι σου!

Όμως εδώ η επιστήμη μας πιάνει προ εκπλήξεως! Γιατροί στην Αμερική προτείνουν ότι αυτή η κίνηση που κάνουμε με το κλιματιστικό, τελικά μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την υγεία μας!

Το να κλείσεις το προσωπικό σου κλιματιστικό στο αεροπλάνο, τελικά θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα να

κολλήσεις κάποιο κρύωμα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο γιατρός Mark Gendreau είπε στο Travel + Leisure:

Είναι πολύ σημαντικό το κλιματιστικό μέσα στο αεροπλάνο. Όταν ένα άτομο είναι προσβεβλημένο από ιό και ταξιδεύει, το κλιματιστικό μπορεί ν’ αποτρέψει τη μετάδοση του ιού

Ο κλιματισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την πρόληψη της εξάπλωσης αερομεταφερόμενων ιών, οι οποίοι μεταδίδονται από μικροσκοπικά σταγονίδια που μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για έως και πέντε ώρες.

Ο γιατρός εξηγεί ότι αυτά τα σταγονίδια δεν φθάνουν στους υπόλοιπους γιατί η ροή του αέρα δημιουργεί ένα φράγμα αέρα γύρω τους, το οποίο εμποδίζει τα σωματίδια να τους διαπεράσουν.

Τώρα πρέπει να διαλέξεις: Προτιμάς να ζήσεις με το κρύο ή με τα μικρόβια;

Photos: Getty

The post Το ένα πράγμα που κάνεις λάθος στο αεροπλάνο κι αρρωσταίνεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα