Οργή στη Βρετανία για τις διαρροές απ’ τις ΗΠΑ | Ίδια τα εκρηκτικά του Manchester με εκείνα του Παρισιού και των Βρυξελλών;

11:04 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Tα εκρηκτικά της επίθεσης στο Manchester Arena, ήταν ίδια με αυτά των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες, σύμφωνα με Αμερικανό γερουσιαστή, ο οποίος μίλησε στο Associated Press. Εξοργισμένοι οι κυβερνώντες στη Βρετανία για τη διαρροή πληροφοριών απ’ τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με Αμερικανό γερουσιαστή, ο Salman Abedi ο βομβιστής του Manchester που με την επίθεσή του στο Manchester Arena σκότωσε 22 ανθρώπους είναι πιθανόν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το Skynews, τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση ο τρομοκράτης βρισκόταν στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής ανέφερε στο Associated Press ότι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Manchester ήταν ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 και τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος γίνεται για την εκρηκτική ύλη ΤΑΤΡ.

O Τεξανός γερουσιαστής o οποίος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας τόνισε ότι η βόμβα στο Machester ήταν ένας κλασσικός εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε ότι πρόκειται για μία ομάδα τρομοκρατών και όχι για «μοναχικό λύκο»:

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν μιλάμε για μια περίπτωση «μοναχικού λύκου». Υπάρχει ένα δίκτυο ομάδων τρομοκρατών που εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τη συνέχεια μίας θεωρίας η οποία θέλει τον δράστη να είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης ομάδας μαζί με τον Mohamed Abrini τον «Άνθρωπο με το καπέλο», o οποίος σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες και πιθανόν είχε επισκεφθεί το Manchester το 2015.

Ταυτόχρονα Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στο σπίτι του Αbedi βρέθηκε ενός είδους εργαστήριο κατασκευής βομβών, καθώς φέρεται ο ίδιος να είχε αποθηκεύσει ποσότητα χημικών με την οποία μπορούσε να κατασκευάσει και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Abedi τηλεφώνησε στη μητέρα του, η οποία ζει στην Τρίπολη της Λιβύης, λίγο πριν προχωρήσει στην εγκληματική του αυτή πράξη, ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει από τον αδερφό του να τους φέρει σε επαφή.

Η Μay αντιδράει για τις Αμερικανικές διαρροές

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Guardian, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τ.Μay θα συζητήσει το ζήτημα των διαρροών οι οποίες προήλθαν από Αμερικανούς αξιωματούχους για την επίθεση στο Μanchester.

«Η Βρετανική Κυβέρνηση είναι «έξαλλη» με τις διαρροές», τόνισε βρετανική κυβερνητική πηγή στο Sky News.

Μάλιστα, ορισμένες πληροφορίες θέλουν τη Βρετανία να διακόπτει την παροχή πληροφοριών με τις ΗΠΑ | Ίδιαπροκειμένου να μην εμποδίζονται οι έρευνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει δύο ακόμη υπόπτους που αφορούν την βομβιστική επίθεση στο Manchester. Σύμφωνα με ανάρτηση των αστυνομικών αρχών στο Twitter, τo σύνολο των υπόπτων είναι οκτώ.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την εξάπλωση πιθανού δικτύου τρομοκρατών.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση στο Manchester: Πού στρέφονται οι έρευνες | Όσα δηλώνει η οικογένεια του δράστη

The post Οργή στη Βρετανία για τις διαρροές απ’ τις ΗΠΑ | Ίδια τα εκρηκτικά του Manchester με εκείνα του Παρισιού και των Βρυξελλών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οργή, Βρετανία, ΗΠΑ | Ίδια, Manchester, Παρισιού, Βρυξελλών,orgi, vretania, ipa | idia, Manchester, parisiou, vryxellon