Ομολόγησε ο αδερφός του δράστη | Ήξερε το σχέδιο για την επίθεση στο Manchester

22:02 24/5/2017 - Πηγή: iPop
| Ήξερε

Ομολόγησε ο αδερφός του δράστη ότι ήξερε το σχέδιο για την επίθεση στο Manchester, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο μικρότερος αδερφός του δράστη, Hashem Abedi, δήλωσε στις λυβικές Αρχές ότι γνώριζε τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την επίθεση στο Manchester, παραδεχόμενος ότι είναι και ο ίδιος μέλος του ISIS.

Ο ίδιος συνελήφθη

την Τρίτη και «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Salman Abedi (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης», σημείωσε σε σε ανάρτησή της στο Facebook η «Δύναμη Αποτροπής», μονάδα της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Οι αρχές στην Τρίπολη προχώρησαν νωρίτερα στη σύλληψη και του πατέρα του Salman Abedi, ο οποίος δήλωνε πως ο γιος του είναι αθώος.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Salman Abedi είχε ταξιδέψει για τρεις εβδομάδες στην πατρίδα των γονέων του, τη Λιβύη, αλλά και στη Συρία και επέστρεψε στη Βρετανία λίγες ημέρες πριν την επίθεση.

Δεν δρούσε μόνος του ο δράστης

Σίγουρες είναι πλέον οι βρετανικές Αρχές ότι ο δράστης της επίθεσης στο Manchester δεν δρούσε μόνος του, αλλά ήταν μέλος ενός δικτύου τρομοκρατών. Αυτά δήλωσε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής Αστυνομίας του Manchester.

O 22χρονος Salman Abedi είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ανήκε σε δίκτυο. «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνούμε ένα δίκτυο».

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. «Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μanchester καθώς μιλάμε».

The post Ομολόγησε ο αδερφός του δράστη | Ήξερε το σχέδιο για την επίθεση στο Manchester appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα