Πόσο συχνά κρατάς το χέρι του συντρόφου σου; Τα 3 οφέλη σύμφωνα με την επιστήμη!

19:09 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Το πιάσιμο των χεριών ανάμεσα σε δύο συντρόφους είναι κάτι το οποίο βλέπουμε καθημερινά, όμως, μερικές είναι τόσο αυτονόητο που ξεχνάμε να το κάνουμε στη δική μας σχέση! Ωστόσο, η επιστήμη λέει ότι υπάρχουν 3 σημαντικά οφέλη όταν κρατάς το χέρι του συντρόφου σου, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αμελείς να το κάνεις! Πρόκειται για μια γλυκιά κίνηση, η οποία δείχνει τη συντροφικότητα και την αγάπη.

Μάλιστα έχουμε και ηχηρά παραδείγματα απ’ τον πολιτικό κόσμο για το τι σημαίνει το κράτημα των χεριών. Το ζεύγος Obama

συνήθιζε να εκδηλώνεται με τρυφερές κινήσεις ακόμα και δημόσια, ενώ αντίθετα οι φήμες οργιάζουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση του ζεύγους Trump, καθώς η Μelania αρνήθηκε δύο μέρες συνεχόμενα να κρατήσει το χέρι του Donald Trump.

Ilia Yefimovich/Getty Images

Με διάθεση για χιούμορ και ως ένδειξη του τι σημαίνει αυτή η τρυφερή κίνηση, ο πρώην φωτογράφος του Obama ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram με τον Barack και τη Michelle να κρατιούνται χέρι- χέρι:

Holding hands.

A post shared by Pete Souza (@petesouza) on May 23, 2017 at 7:53am PDT

Οι εντελώς αντίθετες συμπεριφορές των δύο ζευγαριών υποδεικνύει ακόμα και στον κόσμο που απλά παρατηρεί τα δύο ζεύγη τις διαφορές οι οποίες υπάρχουν ανάμεσα στις δύο σχέσεις. Το ζεύγος Obama ανέκαθεν έδινε την εντύπωση ότι έχει μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση, ενώ το ζεύγος Trump από τότε που ξεκίνησε ν’ απασχολεί το κοινό, έχει σχολιαστεί για τα σύννεφα που φαίνεται να υπάρχουν στη σχέση τους.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν κρατάς το χέρι του συντρόφου σου;

Μειώνεται το στρες

Αν νιώθεις έντονο άγχος και στρες, το να πιάσεις το χέρι του συντρόφου σου θα λειτουργήσει πολύ θετικά. Η συγκεκριμένη κίνηση θα σε ανακουφίσει απ’ τη μεγάλη πίεση την οποία νιώθεις. Ακόμη και το χάδι ενός φίλου μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα! Η μεγαλύτερη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων περιέχεται στην πραγματικότητα μέσα στα χέρια και τα άκρα των δακτύλων.

Ενισχύεται η αγάπη

Η οξυτοκίνη ή αλλιώς η ορμόνη της αγάπης ενδυναμώνει την ενσυναίσθηση και την επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων σε μια σχέση, η οποία αποδεδειγμένα συμβάλλει στη διατήρηση μακροχρόνιων, χαρούμενων σχέσεων. Με το να κρατιέσαι χέρι- χέρι με τον σύντροφό σου, θα βελτιωθεί η σχέση σας και θα δημιουργηθεί ένας δεσμός που θα επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της σχέσης σας.

Τα ζευγάρια που έχουν ευτυχισμένες σχέσεις κρατούν τα χέρια αυτόματα, μερικές φορές χωρίς καν να το παρατηρούν, εξαιτίας μιας συνήθειας που αναπτύσσεται από τα νευρικά τους συστήματα. Το κράτημα των χεριών προκαλεί την παραγωγή περισσότερης οξυτοκίνης!

Αντιμετωπίζεται ο πόνος

Γιατί βλέπουμε σκηνές απ’ τον τοκετό γυναικών να κρατάνε σφιχτά το χέρι του συντρόφου τους; Γιατί αυτή η κίνηση τις ανακουφίζει απ’ τον πόνο! Όταν υποφέρεις από κάτι, ο πόνος θα είναι πολύ μικρότερος εάν σφίξεις το χέρι του συντρόφου σου!

Θέλεις κι άλλους λόγους για να αγγίξεις τώρα τον σύντροφό σου;

The post Πόσο συχνά κρατάς το χέρι του συντρόφου σου; Τα 3 οφέλη σύμφωνα με την επιστήμη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα