Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της β΄αξιολόγησης- Συμφωνίες και «αγκάθια»

20:37 27/10/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Πέμπτη, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση, με τους επικεφαλής των Θεσμών να αποχωρούν απ’ την Αθήνα για να επιστρέψουν ξανά στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας των σημερινών διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος τη αξιολόγησης με τους δανειστές, οι οποίοι θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου».

Ο ίδιος τόνισε πως σε πολλά

ζητήματα σημειώθηκε πρόοδος σε πολλά ζητήματα.

Παρόλα αυτά, τα «αγκάθια» παραμένουν σε κρίσιμα θέματα, όπως τα δημοσιονομικά, τα εργασιακά αλλά και το φορολογικό κομμάτι.

Πού επικεντρώθηκαν οι σημερινές συζητήσεις;

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ συζητήθηκαν θέματα χρηματοοικονομικά, του υπ. Δικαιοσύνης, σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό καθώς και δημοσιονομικά.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως στα δημοσιονομικά η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2016 και στην υπερκάλυψη των στόχων από τη μεριά των εσόδων, που δίνει μία καλύτερη βάση από ό,τι αναμενόταν για το 2017. Συζητήθηκε επίσης και το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι συνολικά σ’ αυτό τον γύρο των διαπραγματεύσεων σημειώθηκε πρόοδος στα εργασιακά, στα δημοσιονομικά ζητήματα και στη χρηματοδότηση του ΚΕΑ.

Κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με όλους για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν έγιναν ξεχωριστές συζητήσεις με το Ταμείο, δηλαδή δεν υπήρξε επαφή μόνο με την Ντέλια Βελκουλέσκου χωρίς την παρουσία των επικεφαλής των άλλων Θεσμών.

Σε ερώτηση για το αν τέθηκε ζήτημα για νέες περικοπές στις συντάξεις, ο κυβερνητικός αξιωματούχος απάντησε αρνητικά, ωστόσο, συμπλήρωσε: «Δε θα πέσω από την καρέκλα, εάν αυτό το κάνουν στο μέλλον».

The post Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της β΄αξιολόγησης- Συμφωνίες και «αγκάθια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα