ΔΝΤ: Πιθανό να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση μέσα στο 2016

18:00 27/10/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 εξέφρασε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις ενημέρωσε μάλιστα πως οι απεσταλμένοι του Ταμείου στην Ελλάδα βρίσκονται για δύο λόγους: Πρώτον για τις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση και δεύτερον στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα ανάμεσα στην Ελλάδα

και το ΔΝΤ, το οποίο έχει προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο κ. Ράις, πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαδικασίες.

Σκοπός του ΔΝΤ, συνέχισε ο ίδιος, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και στα βιώσιμα δημόσια οικονομικά. Αποτελεί θετική εξέλιξη, σύμφωνα με το Ταμείο, το γεγονός ότι έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, το Ταμείο θα συμμετέχει σ’ ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1.5%, θα προβλέπει μεταρρυθμίσεις αλλά και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα τόνισε πως πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2016 το Ταμείο θα έχει αποφασίσει για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Ράις τόνισε ότι συνεχίζει να μην είναι βιώσιμο, επιβεβαιώνοντας απ’την μεριά του κατά κάποιο τρόπο ότι άνοιξε και πάλι το θέμα των συντάξεων.

The post ΔΝΤ: Πιθανό να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση μέσα στο 2016 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα