Ρέγκλινγκ στο πλευρό του Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το χρέος για τα επόμενα 10 χρόνια

18:58 27/10/2016 - Πηγή: iPop

Περισσότερο την άποψη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ συμμερίζεται ο Κλάους Ρέγκλινγκ για το χρέος παρά εκείνη της Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ESM σε δηλώσεις του, η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το χρέος για τα επόμενα 10 χρόνια. «Βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ

υποστήριξε πως μπορεί το ελληνικό χρέος να έχει αυξηθεί περίπου στο 180% του ΑΕΠ, ωστόσο, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο εάν πληρώνεται τόκος που φθάνει μόλις το 1%.

Η Αθήνα πληρώνει αυτή την στιγμή συγκριτικά λιγότερα για το χρέος της από ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας και του Βελγίου, εξαιτίας των φθηνών δανείων από τον ESM. Συντάσσομαι με τον Σόιμπλε παρά με την Λαγκάρντ

Μάλιστα ο επικεφαλής του ESM μίλησε και για το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα κατά τον ίδιο: Τη μεγάλη εξοικονόμηση που καταφέρνει εφόσον δανείζεται από πόρους διάσωσης της Ε.Ε., οι οποίοι αντιστοιχούν στο 5% του ετήσιου ΑΕΠ. «Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα.Αυτή είναι η αλληλεγγύη της Ευρωζώνης για την Ελλάδα».

Τονίζεται πως η Κριστίν Λαγκάρντ επιμένει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι δεν θα γίνει εάν δεν ελαφρυνθεί.

Photo: GETTY IMAGES/CHRISTOPHER FURLONG

The post Ρέγκλινγκ στο πλευρό του Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το χρέος για τα επόμενα 10 χρόνια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα