Νέες αποκαλύψεις για την παρέμβαση Trump στην έρευνα του FBI για τη Ρωσία

11:32 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο Τrump, είχε ζητήσει από τον Comey, πρώην επικεφαλής του FBI, να διακόψει την έρευνα του FBI για τις σχέσεις μεταξύ του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Flynn και της Ρωσίας.

Ένα σημείωμα του Comey το οποίο ήρθε στην επιφάνεια από την εφημερίδα «The New York Times», δημιούργησε πολλά ερωτήματα σχετικά με τον αν ο Trump

προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα του FBI για τον Flynn.

Tην αντίδραση του εκδήλωσε άμεσα και ο Λευκός Οίκος ανακοινώνοντας ότι δεν ήταν μια αληθινή και ακριβής μεταφορά της συζήτησης που έγινε μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Comey.

Ο Comey απ’ ό, τι φαίνεται, έγραψε το σημείωμα μετά την συνάντηση που είχε με τον Trump στο Οβάλ Γραφείο, μετά την απόλυση του Flynn αναφορικά με την έκταση των συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Sergey Kislyak το 2016.

Σύμφωνα με πηγή που γνώριζε για το περιεχόμενο του σημειώματος, ο Trump τόνισε στον Comey: «Ελπίζω να μπορείς να το παρατήσεις αυτό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην διάρκεια της συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο ο Trump επέκρινε μία σειρά κυβερνητικών διαρροών στα ΜΜΕ, αναφέροντας πως ο διευθυντής του FBI θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων κατά δημοσιογράφων για τη δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών.

Μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως ο Trump έδωσε απόρρητες πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος στους Ρώσους την προηγούμενη εβδομάδα, έρχεται στην επιφάνεια το περιστατικό αυτό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία να δουν το σημείωμα του Comey.

Σύμφωνα με δήλωση του Jason Chaffetz, Ρεπουμπλικάνου της Βουλής των Αντιπροσώπων που προεδρεύει της αρμόδιας Επιτροπής Εποπτείας, η επιτροπή του, θα αποκτήσει το σημείωμα του Comey, εάν υπάρχει. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να το δει το συντομότερο.

Σε επιστολή του ο Jason Chaffetz, προς τον υπηρεσιακό διευθυντή του FBI ο ίδιος έχει δώσει καταληκτική προθεσμία μέχρι την 24η Μαΐου έτσι ώστε το FBI να ετοιμάσει όλα τα σημειώματα, τις σημειώσεις, τις περιλήψεις, αλλά κι ενδεχόμενο ηχητικό υλικό σχετικό με την επικοινωνία μεταξύ του Comey και του προέδρου Trump.

Ο Chaffetz υποστηριζόταν και από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Paul Ryan.

Eκπρόσωπος του Ryan δήλωσε:

Πρέπει να έχουμε όλα τα γεγονότα και είναι σημαντικό για την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων να ζητήσει το σημείωμα αυτό του Comey

«Η εντολή από έναν πρόεδρο προς το FBI για τον τερματισμό μιας έρευνας αποτελεί παρέμβαση στη δικαιοσύνη,» ανέφερε καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος της Νομικής Σχολής (Irvine School of Law) στην Καλιφόρνια.

Αντικείμενο ιδιαίτερης έρευνας, θα αποτελέσουν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος μαζί με άλλα στοιχεία, καθώς και η κατάθεση του Comey.

H λέξη “ελπίζω” που είπε ο Trump στον Comey παροτρύνοντας τον να διακόψει την έρευνα για τον Flynn, κι όχι μια άμεση διαταγή, καθιστά λιγότερο επιβαρυντική τη θέση του.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση φέρεται να υπάρχει νομικό θέμα.

The post Νέες αποκαλύψεις για την παρέμβαση Trump στην έρευνα του FBI για τη Ρωσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα