Όλγα Γεροβασίλη: Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των Θεσμών

12:32 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις της στην πρόσφατη ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών Θεσμών, πως «η μπάλα βρίσκεται πια στο δικό τους γήπεδο».

Συγκεκριμένα, από το βήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο επίμαχο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, δήλωσε πως: «Την περασμένη εβδομάδα ήρθαν οι εκπρόσωποι των θεσμών και συζητήθηκαν όλα όσα όσα ήταν στην ατζέντα. Θέση της κυβέρνησης

είναι να τελειώσει το ζήτημα της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν».

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, πως εκείνο που έχει σημασία από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, είναι πως εξακολουθεί να υφίσταται προώθηση των ελληνικών συμφερόντων, ενώ τόνισε πως τα αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής Κυβέρνησης θα γίνουν άμεσα ορατά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ.Γεροβασίλη:

Η σταθερή θέση της Κυβέρνησης είναι να τελειώσει η διαδικασία σε συντομότατο διάστημα, γιατί ούτε η Ελλάδα ούτε οι Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο. Οι εστίες της αστάθειας όπως φάνηκε χθες και από την εικόνα των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο πολλαπλασιάζονται. οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν

Η κ.Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ωστόσο, πως είναι σειρά των εκπροσώπων των Ευρωπαίων δανειστών, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των Θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση ώστε να προχωρήσουμε απερίσπαστη στο έργο της οικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας», αφήνοντας αιχμές για τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα το κουαρτέτο.

Αναφερόμενη τώρα στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ιράν, όπου πραγματοποίησε ο ίδιος στα πλαίσια μιας διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η κ.Γεροβασίλη δήλωσε πως η επίσκεψη του κ.Τσίπρα, σημαδεύτηκε από απόλυτη επιτυχία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις της ίδιας:

Αυτό που κρατάμε είναι το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον στους τομείς των νέων τεχνολογιών, πετρελαιοειδών, της μεταποίησης, της ενέργειας και των μετακινήσεων. Ήδη έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Ιρανών επιχειρηματιών, που αφορούν στην ενέργεια, στα αγροτικά προϊόντα και τις μεταφορές

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, τώρα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, τόνισε πως ο υπουργός Εργασίας, κ.Κατρούγκαλος, τήρησε τη δέσμευση, για βελτιωτική πρόταση για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων, υπογραμμίζοντας πως έχει κατατεθεί προς εξέταση μια νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία ενισχύονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, ενώ ταυτόχρονα «υπάρχουν κλιμακωτές επιβαρύνσεις για το μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα».

Αναφορικά με το αγροτικό και τις κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίες κλιμακώνονται σε όλη την Ελλάδα, η κ.Γεροβασίλη ξεκαθάρισε, πως η ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε «ειλικρινή κι διαρκή διάλογο με τους αγρότες, υπογραμμίζοντας πως «ο διάλογος δεν γίνεται όμως από μηδενική βάση, βεβαίως είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις του αγροτικού κόσμου, αλλά δεν μπορούν αυτές να αδιαφορούν για την συνολική οικονομική κατάσταση στην χώρα, ούτε βεβαίως για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής». Όπως η ίδια τόνισε, στόχος της ελληνικής Κυβέρνησης, είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλον τον αγροτικό κόσμο, στις πλάτες του οποίου παίζονται πολιτικά, κατευθυνόμενα παιχνίδια.

Στόχος δικός μας είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση αυτός θεωρούμε ότι πρέπει να είναι και ο στόχος του αγροτικού κόσμου, ο οποίος πρέπει να απομονώσει αυτούς που χρησιμοποιούν τα μπλόκα για άλλους πολιτικούς αποκλειστικά λόγους. Αυτοί που σήμερα τους αγκαλιάζουν ήταν οι ίδιοι που λίγα χρόνια πριν τους λοιδορούσαν. Γιατί σήμερα κρατούν αυτή τη στάση; Μήπως γιατί θέλουν έτσι να πιέσουν την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις μεγάλες πρωτοβουλίες για τον έλεγχο των λιστών της φοροδιαφυγής των ραδιοτηλεοτπικών αδειών; Εμείς τους επιβεβαιώνουμε ότι δε θα τα καταφέρουν. Σύντομα και οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους και ποιοι θέλουν λύσεις

Αναφερόμενη στο ζήτημα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών και στην επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων για τον ορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ, η κ.Γεροβασίλη, υπογράμμισε, πως «αυτό που πρέπει όλοι να κρατήσουν, είναι ότι χρειάζεται συναίνεση, για να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία», κάνοντας λόγο για «συνταγματική υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων και όχι προνόμιο ή δικαίωμα της Διάσκεψης των Προέδρων».

Αφήνοντας αιχμές, ως προς τη στάση που έχει κρατήσει επί του ζητήματος των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, η αντιπολίτευση, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε πως «η αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει να βάζει εμπόδια και να συμβάλει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου», επισημαίνοντας πως αν δεν υπάρξει πολιτική συναίνεση «η Κυβέρνηση δε θα έχει άλλη επιλογή, από το να προχωρήσει μπροστά και να ολοκληρώσει την διαδικασία αδειοδότησης με κάθε νόμιμο τρόπο».

Τέλος, αναφερόμενη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς γύρω από την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η κ.Γεροβασίλη δήλωσε, πως οι εργασίες των 5 hot spots στα νησιά του Αιγαίου, συνεχίζονται και πως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η Τουρκία, οφείλει να τηρήσει κι εκείνη από τη μεριά της, τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, μάλιστα σημείωσε πως, ο Αλέξης Τσίπρας, σε πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, συζήτησε μαζί της για τις επαφές που είχε η ίδια με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στην Τουρκία.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Όλγα Γεροβασίλη: Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα