Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω- Επ’ αόριστον κλειστά τα Τέμπη

11:53 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω οι αγρότες. Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώ παράλληλα κλείνουν επ’ αόριστον τα Τέμπη, τα διόδια Μαλγάρων και τον Ισθμό της Κορίνθου.

Από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμένει κλειστή. Παράλληλα, οι αγρότες από τα Τέμπη και τις Μικροθήβες παρουσίασαν ορισμένες προτάσεις, οι οποίες απευθύνονται

στον Έλληνα Πρωθυπουργό και ανακοίνωσαν πως είναι ανοιχτοί να συζητήσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Την Παρασκευή άλλωστε οι αγρότες είναι έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα και να αποκλείσουν την πλατεία Συντάγματος.

Το ξημερώματα της Τρίτης ένταση σημειώθηκε στο τελωνείο του Προμαχώνα όταν Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών πέρασαν μέσα από τα μπλόκα των αγροτών για να εισέλθουν στη χώρα τους.

Οι οργισμένοι οδηγοί που δεν άντεχαν να περιμένουν πίσω από τα μπλόκα, ανέβηκαν στα οχήματά τους και έβαλαν μπρος, σπάζοντας τις μπάρες.

Αξίζει να τονιστεί πως συνολικά 135 μπλόκα αγροτών βρίσκονται στημένα σε αρκετά σημεία της χώρας.

Κλειστό θα παραμείνει και το Δερβένι από τις 10:00 έως τις 15:00. Στις 18:00 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές.

Τέσσερα είναι τα μπλόκα τα οποία υπάρχουν στο νομό Χαλκιδικής, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.

Πάνω από 600 είναι τα οχήματα τα οποία βρίσκονται συνολικά σημεία ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν 80 μελισσοκόμοι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη Λάρισας, από τη Δευτέρα (08-02-2016) και από ώρα 16.30 μέχρι την Τρίτη (09-02-2016) και ώρα 18.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που κινούνται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, από τη χ/θ 365+477 (Κόμβο Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 398+800 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, θα εκτρέπονται :

– είτε από τον Α/ Κ Γυρτώνης (χ/θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε) θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 του Π.Α.Θ.Ε),

– είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού ΑθηνώνΘεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Θεσσαλονίκης και θα εισέρχονται στη Εγνατία Οδό.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Κοζάνη:

– Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς την Κοζάνη , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Δελερίων και μέσω της επαρχιακής οδού Τυρνάβου – Δελερίων – Αργυροπουλίου, θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λάρισα:

– Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς τη Λάρισα , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου και μέσω της επαρχιακής οδού Αργυροπουλίου – Δελερίων – Τυρνάβου θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Δελερίων.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω- Επ’ αόριστον κλειστά τα Τέμπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα