Εξελίξεις στο δυστύχημα της μετωπικής σύγκρουσης των τρένων στη Γερμανία

12:26 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Εξελίξεις στο δυστύχημα της μετωπικής σύγκρουσης των τρένων στη Γερμανία καθώς σύμφωνα με τους αξιωματούχους που ερευνούν την υπόθεση βρέθηκαν τα δύο από τα τρία μαύρα κουτιά ενώ το τρίτο βρίσκεται ακόμα μέσα στο τρένο.

Στους εννέα έχει πλέον ανέβει ο αριθμός των νεκρών από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πόλη Bad Abling στην νοτιανατολική Γερμανία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, 81 είναι οι τραυματισμένοι ενώ 18 εξ αυτών δίνουν μάχη να μείνουν στη ζωή καθώς είναι «βαριά τραυματισμένοι».

Η μετωπική

σύγκρουση σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα). Αμέσως μετά το δυστύχημα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και πολλοί γιατροί έφτασαν στο σημείο.

Πολλά από τα βαγόνια των τρένων έχουν εκτροχιαστεί και αρκετά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εσωτερικό τους.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt είπε πως το σκηνικό είναι τρομακτικό: “Έχουμε επισκεφτεί τον τόπο του δυστυχήματος. Είναι τρομακτικό σκηνικό. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις το πως συγκρούστηκαν τα δύο τρένα, το ένα τρένο μπήκε μέσα στο άλλο» είπε και συμπλήρωσε: «Η καμπίνα του δεύτερου τρένου έχει διαλυθεί εντελώς. Πρέπει η σύγκρουση να έγινε ενώ και τα δύο τρένα κινιόντουσαν με μεγάλη ταχύτητα».

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε πως πρόκειται για μάι δύσκολη στιγμή «στην ιστορία του σιδηρόδρομου στην Γερμανία, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δυστυχήματα των τελευταίων χρόνων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτό το στάδιο είναι να ευχαριστήσουμε τους διασώστες οι οποίοι με τον επαγγελματισμό τους έσωσαν ζωές».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Μεταφορών, το δυστύχημα συνέβει σε μάι στροφή, οπότε ήταν αδύνατο ο ένας οδηγός να δει τον άλλον και να φρενάρουν. Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε πως η Γερμανία έχει ένα αυτόματο σύστημα ασφαλείας, το οποίο εισήχθη σε εθνικό επίπεδο μετά από ένα προηγούμενο ατύχημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν κάποιο τρένο περάσει ένα κόκκινο φανάρι και κινείται σε γραμμές που δεν θα έπρεπε, ακινητοποιείται αυτομάτως.

Ο κ. Dobrindt πρόσθεσε: “Υπάρχουν 3 μαύρα κουτιά στα τρένα -τα δύο έχουν ήδη βρεθεί ενώ το τρίτο βρίσκεται ακόμα μέσα στο κατεστραμμένο κομμάτι του τρένου και είναι πιθανών να το έχουμε στα χέρια μας μέχρι το απόγευμα».

Ο υπουργός Μεταφορών βρίσκεται σε επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Υπουργος Dobrindt υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλοι οι έλεγχοι για να βρεθεί αν επρόκειτο για τεχνικό λάθος ή ανθρώπινο: “Έχουμε αφοσιωθεί στο να βρούμε αν το λάθος έγινε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος ή αν πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα ώστε να κινηθούμε από εκεί και πέρα. Όλοι βάζουν τα δυνατά τους ώστε να βρεθεί η αιτία του δυστυχήματος»

Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών, Joachim Herrmann, μίλησε για το σοκ του στη συνέντευξη Τύπου. «Με την επένδυση που έγινε στο νέο αυτόματο σύστημα ασφάλειας σκέφτηκα πως κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν αδύνατο να συμβεί», είπε και συμπλήρωσε: «Έχουμε τουλάχιστον 9 σώματα να μεταφέρουμε, το οποίο είναι τραγικό. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειές τους». Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι υπάρχουν 215 άτομα της αστυνομίας, 15 μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας, 180 πυροσβέστες και 200 ατομα από υπηρεσίες διάσωσης στη σκηνή, με 10 ελικόπτερα διάσωσης να συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης και συμπλήρωσε: «Αυτό το ατύχημα θα έχει διαρκή αντίκτυπο και στους διασώστες καθώς υπήρχαν απίστευτοι τραυματισμοί«.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το δυστύχημα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Stefan Sonntag, τόνισε:

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ατύχημα που είχαμε εδώ και χρόνια στην περιοχή

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της σύγκρουσης των δύο τρένων, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 20 ασθενοφόρα, διασώστες και ελικόπτερα.

O Bernd Rosenbach ο οποίος είναι σύμβουλος της Bayerische Oberlandbahn που είναι η υπεύθυνη εταιρεία για τη λειτουργία των Meridian τρένων, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το ατύχημα είναι ένα τεράστιο σοκ για μας. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες, τους συγγενείς και τους εργαζόμενους».

Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Fabian Amini, ευχαρίστησε τους γιατρούς και τις αρχές της χώρας που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

Το σημείο της σύγκρουσης είναι κοντά στον ποταμό Mangfall σε μια λοφώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Οι δρόμοι έχουν κλείσει και η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Holzkirchen και Rosenheim είναι αποκλεισμένη, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

photo:Reuters

The post Εξελίξεις στο δυστύχημα της μετωπικής σύγκρουσης των τρένων στη Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα