Όλα τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά που μπορείς να βγάλεις μ’ ένα κλικ!

11:10 12/4/2020 - Πηγή: iPop

Αλλά όλα και γίνονται πιο εύκολα διαδικτυακά! Ποια είναι τα χαρτιά και τα πιστοποιητικά που μπορείς να βγάλεις online; Τα ψηφιακά ΚΕΠ θα μας γλιτώσουν από μεγάλη ταλαιπωρία και ουρές!

Ο κάθε πολίτης έχοντας την δική του ψηφιακή θυρίδα, μέσα σε αυτήν θα καταχωρούνται ψηφιακά τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά που έχει αιτηθεί απ’ το ΚΕΠ.

Όλα θα γίνονται γρήγορα, εύκολα, χωρίς να περιμένεις σε μια ούρα αλλά μόλις με ένα κλικ θα έχεις το έγγραφο που χρειάζεσαι.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει σχεδιάσει τη νέα εποχή των ΚΕΠ εμπλουτίζοντάς τα με δυο νέους τρόπους αποστολής των εγγράφων που αιτείται ο πολίτης: Θα γίνεται είτε με e-mail είτε μέσα από την ψηφιακή θυρίδα του.

Ουσιαστικά, ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr, θα βρίσκει την επιλογή για σύνδεση ΚΕΠ και θα εισέρχεται σε αυτήν με ους κωδικούς Taxisnet.

Θα επιλέγει το ΚΕΠ με το οποίο θέλει να συνδεθεί (π.χ. δεν μπορεί από Θεσσαλονίκη να ζητήσει από ΚΕΠ Συντάγματος, θα πρέπει να έχει μια χωρική λογική γιατί θα τον εξυπηρετήσει ίσως το αντίστοιχο courier) και θα ζητάει να κάνει online αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού. Πιστοποιητικά τα οποία δεν μπορεί ακόμη να εκδώσει απευθείας απ’ το gov.gr.

Ο υπάλληλος θα παραλαμβάνει την αίτηση και θα κάνει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες διεκπεραίωσης, όπως συμβαίνει και τώρα. Πρόκειται για έγγραφα που δεν απαιτούν άλλα δικαιολογητικά ή απαιτούν δικαιολογητικά που θα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

Στη συνέχεια, ο υπάλληλος θα στέλνει στον πολίτη είτε μέσω email, είτε στην ψηφιακή θυρίδα του, το πιστοποιητικό που θέλει.Η ψηφιακή θυρίδα είναι ο χώρος στον οποίο αποθηκεύονται μέσα στο gov.gr τα πιστοποιητικά την έκδοση των οποίων κάνει ο πολίτης μέσω του gov.gr. Δηλαδή, αν ο πολίτης κάνει υπεύθυνη δήλωση στο gov.gr και κάνει και μια εξουσιοδότηση, θα έχει τη δυνατότητα να δει και στη θυρίδα την υπεύθυνη δήλωση που έχει κάνει. Εκεί λοιπόν θα μπορεί να βρίσκει και το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει από το ΚΕΠ.

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς αναμένεται να στείλει εγκύκλιο στους υπαλλήλους των ΚΕΠ, προκειμένου να αναλύσει τη διαδικασία παραλαβής του ψηφιακού αιτήματος του πολίτη αλλά και τον τρόπο ενεργοποίησης όλων των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης μέσω των ΕΛΤΑ. Θα εξειδικεύσει τις διαδικασίες των υπηρεσιών και της δωρεάν παραλαβής από τον πολίτη.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις | Τι θα ισχύσει φέτος

Ποια είναι τα πιστοποιητικά που μπορείς να βγάλεις online;Έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώουΧορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησηςΧορήγηση πιστοποιητικού εγγύτερων συγγενώνΧορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτουΧορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμουΧορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίαςΧορήγηση πιστοποιητικού σπουδών πανεπιστημίουΒεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑΜεταδημότευση συζύγων όταν ο ένας είναι ήδη δημότηςΜεταδημότευση ενηλίκου για την ανάκτηση της αρχικής δημοτικότητας που είχε ο ίδιος ή οι γονείς τουΜεταδημότευση συζύγων και τέκνων από άλλο Δήμο όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι εγγεγραμμένα στον αυτό δήμο ή κοινότηταΜεταδημότευση άγαμου ενηλίκου σε δημοτολόγιο δήμου ή κοινότητας εκτός του τόπου καταγωγής του ίδιου ή των γονέων τουΑλλαγή ονόματος στο λογαριασμό κατανάλωσης υδροληψίας (ΕΥΔΑΠ)Διαβάστε επίσης:

Συνταγή γιατρού στο κινητό με απλά βήματα!

Το άρθρο Όλα τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά που μπορείς να βγάλεις μ’ ένα κλικ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα