Για υπεξαίρεση κεφαλαίων κατηγορείται πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ

18:46 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Για υπεξαίρεση κεφαλαίων θεωρείται ύποπτος ο Ροντρίγκο Ράτο, πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Ο Ράτο θα δικαστεί στην Ισπανία καθώς φέρεται να υπεξαίρεσε κεφάλαια από τράπεζα, τα στελέχη της οποία είχαν κάρτες με δαπάνες χωρίς κανένα όριο.

Ο δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου θα δικάσει τον Ράτο, έπειτα από τις συστάσεις που έλαβε από τον Εισαγγελέα. Μαζί με τον Ράτο, θα δικαστούν ακόμα 65 στελέχη της τράπεζας.

Η

ημερομηνία της δίκης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Και τα 66 άτομα είχαν από το 1999 έως το 2012 είχαν στην κατοχή τους μη δηλωμένη πιστωτική κάρτα της τράπεζας και πλήρωναν μ’ αυτήν υπέρογκα ποσά για προσωπική τους διασκέδαση.

Ο Ράτο φέρεται να έχει σπαταλήσει 44.217,47 ευρώ. Μετά το σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε τον προηγούμενο Γενάρη, ο Ράτο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, στο οποίο ήταν βασικό μέλος.

Σημειώνεται πως ο Ισπανός ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007, ενώ κατηγορείται επίσης για τις συνθήκες με τις οποίες μπήκε η τράπεζα που διηύθυνε στο Χρηματιστήριο, για ξέπλυμα χρήματος, πλαστογραφία, χρήση πλαστού χρήματος αλλά και φορολογική απάτη.

The post Για υπεξαίρεση κεφαλαίων κατηγορείται πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα