Οι βελγικές Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του τρομοκράτη

10:38 21/6/2017 - Πηγή: iPop

Οι βελγικές Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του τρομοκράτη, ο οποίος επιχείρησε ανεπιτυχώς να αιματοκυλήσει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, Gare Centrale, το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό RTBF δήλωσε συγκεκριμένα πως οι Αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη, όμως, δεν αποκάλυψε το όνομά του.

«Η ταυτότητα του τρομοκράτη είναι γνωστή. Μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε», είπε ο Jambon, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Θυμίζουμε ότι ο ύποπτος καμικάζι έπεσε νεκρός απ’

τα πυρά των στρατιωτών που περιπολούσαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό των Βρυξελλών, ενώ είχε προηγηθεί μια μικρής ισχύος έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό, η οποία, ωστόσο, δεν προκάλεσε θύματα.

Ο Βέλγος ΥΠΕΣ ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο η βόμβα να μην εξερράγη και ο ίδιος σχολίασε: «Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι διεξάγονται έρευνες.

Ο Βέλγος Εισαγγελέας απ’ την πλευρά του χαρακτήρισε την Τρίτη το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση».

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν έναν άνδρα περίπου 30 ετών να ενεργοποιεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό, φωνάζοντας «Allahu Akbar».

Photo: REUTERS/Francois Lenoir

The post Οι βελγικές Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του τρομοκράτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα