Ιδιοφυΐα 10 ετών: Εφηύρε συσκευή για να σώσει τη ζωή άλλων παιδιών | Photos

09:06 21/6/2017 - Πηγή: iPop
| Photos

Ένα καυτό αυτοκίνητο το Καλοκαίρι μπορεί ν’ αποβεί μοιραίο για ένα μικρό παιδάκι, αλλά και για τον σκύλο σου. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει κατά καιρούς με διάφορους τρόπους για τους κινδύνους που κρύβει η σκέψη «δεν πειράζει να το αφήσω μόνο του στο αυτοκίνητο για 10 λεπτά», όμως, βλέπουμε ότι ορισμένοι εξακολουθούν ν’ αδυνατούν να καταλάβουν ότι ένα αυτοκίνητο με υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να γίνει φονικό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από το 1998 μέχρι σήμερα περίπου

712 παιδιά πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ επειδή αφέθηκαν σ’ ένα ζεστό αυτοκίνητο.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, ο 10χρονος Bishop Curry από το McKinney του Τέξας αποφάσισε πως πρέπει να κάνει κάτι για να προλαμβάνονται αυτοί οι θάνατοι.

Αφού έμαθε για την περίπτωση ενός βρέφους 6 μηνών στη γειτονιά του που πέθανε καθώς αφέθηκε σ’ ένα καυτό αυτοκίνητο, ο 10χρονος ξεκίνησε τη δημιουργία ενός ανιχνευτή που ονομάζεται Oasis.

Πρόκειται για ένα μικρό εργαλείο που παρακολουθεί τη θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο. Μόλις φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, η συσκευή εκπέμπει δροσερό αέρα, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί τους γονείς και τις αρχές μέσω κεραίας.

Προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα 3D μοντέλο, όμως, ο πατέρας του αγοριού έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει πάνω από 24.000 δολάρια για τη δημιουργία της συσκευής στο GoFundMe.

Μια εκπληκτική ιδέα από μια ιδιοφυΐα 10 χρονών που θέλει να σώσει τις ζωές άλλων παιδιών! Τα λόγια είναι περιττά!

The post Ιδιοφυΐα 10 ετών: Εφηύρε συσκευή για να σώσει τη ζωή άλλων παιδιών | Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα