Οι τεχνικές αναπνοής που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς αμέσως!

20:16 1/5/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν τεχνικές αναπνοής που σε βοηθούν να κοιμηθείς πιο εύκολα; Κι όμως υπάρχουν και είμαστε έτοιμες να τις δοκιμάσουμε όλες, την επόμενη φορά που ο ύπνος δε λέει να ‘ρθει!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό στον κόσμο, απ’ όταν προσπαθείς να κοιμηθείς και τα μάτια δεν λένε να κλείσουν. Ίσως φταίει η υπερένταση, το άγχος ή οι σκέψεις κι αναλύσεις των γεγονότων που συνέβησαν μέσα στην ημέρα. Ότι κι αν φταίει, εμείς σου βρήκαμε τη λύση.

Αυτές είναι οι τεχνικές αναπνοής που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς αμέσως!

1. Βαθιές

αναπνοές και εκπνοές

Η βαθιά αναπνοή που φτάνει μέχρι την κοιλιά είναι ο πιο εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος για να ηρεμήσει όλο σου το σώμα και να το βάλεις στη διαδικασία ύπνου.

Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το καταλαβαίνουν, παίρνουν γρήγορες αναπνοές που φτάνουν μέχρι το στήθος, αλλά σύμφωνα με έρευνα του Harvard Health, μια βαθιά αναπνοή που διαρκεί λίγα λεπτά και εμπλέκει την κοιλιακή περιοχή μπορεί να επιβραδύνει τους ρυθμούς της καρδιάς και να σταθεροποιήσει την αρτηριακή πίεση.

Freepik

2. Η τεχνική 4-7-8

Θα αναρωτιέσαι τι είναι αυτή η τεχνική; Η τεχνική αναπνοής 4-7-8 είναι η αναπνοή που παίρνουμε από τη μύτη και μετράμε τέσσερα δευτερόλεπτα, την κρατάμε για επτά δευτερόλεπτα και την εκπνέουμε από το στόμα για οκτώ δευτερόλεπτα.

Ακούγεται πιο περίπλοκο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, αλλά αυτή η τεχνική αναπνοής θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν μωρό. Δεν αξίζει να την δοκιμάσεις;

Ξυπνάς μες τη νύχτα και δεν σε παίρνει πάλι ο ύπνος; Όσα πρέπει και όσα δεν πρέπει να κάνεις για να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

3. Μέτρα την αναπνοή σου

Εάν το μυαλό σου είναι απασχολημένο με δεκάδες σκέψεις και δεν μπορείς να το κάνεις να “σιωπήσει”, το συγκεκριμένο κόλπο θα σε βοηθήσει. Ανέπνευσε φυσιολογικά και βαθιά, αλλά όταν εκπνέεις, μέτρησε “ένα”. Ανέπνευσε ξανά και στην επόμενη εκπνοή μέτρα “δύο”. Επανέλαβε μέχρι να φτάσεις στο πέντε και ξεκινά από την αρχή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι τεχνικές αναπνοής που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς αμέσως! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα