5 λόγοι να εξετάσεις τον σκύλο σου για διαβήτη ακόμα και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα

15:00 1/5/2021 - Πηγή: iPop

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα ορμονικό πρόβλημα κατά το οποίο το πάγκρεας αποτυγχάνει να παράγει αρκετή ινσουλίνη, την ορμόνη που βοηθά να ωθήσει το σάκχαρο στα κύτταρα του σώματος. Χωρίς την ινσουλίνη, τα κύτταρα του σώματος λιμοκτονούν τη ζάχαρη. Δυστυχώς, αυτό στη συνέχεια τονώνει το σώμα να παράγει όλο και περισσότερη ζάχαρη (σε μια προσπάθεια τροφοδοσίας των κυττάρων). Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξετάσεις τον σκύλο

σου για διαβήτη ακόμα και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Ποια είναι τα συμπτώματα του διαβήτη στους σκύλουςΥπερβολική ούρησηΟυρολογικά ατυχήματα στο σπίτιΥπέρβαρο ή παχύσαρκοΥπερβολική όρεξη για φαγητόΣυχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματοςΑδυναμίαΑδιάκοπη τριχόπτωσηΗ τύφλωση είναι δευτερεύουσα στον καταρράκτηΝευροπάθειες (νευρικά προβλήματα)Herbert Goetsch/Unsplash5 λόγοι να εξετάσεις τον σκύλο σου για διαβήτη

Καθώς ο σκύλος σου μεγαλώνει, αξίζει να μιλήσεις στον κτηνίατρό σου για να κάνετε μία εξέταση στο αίμα συχνά για να βεβαιώνεσαι ότι το σκυλί σου είναι υγιές. Αυτό το αίμα θα βοηθήσει να αποκλείσει προβλήματα νεφρών και ήπατος, αναιμία, λοιμώξεις, προβλήματα ηλεκτρολυτών και το σακχαρώδη διαβήτη. Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσεις τα κλινικά συμπτώματα, τόσο πιο γρήγορα το σκυλί σου μπορεί να τα αντιμετωπίσει με ινσουλίνη και τόσο λιγότερες επιπλοκές θα υπάρχουν. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 λόγοι για να εξετάσεις τον σκύλο σου για διαβήτη είτε παρατηρήσεις κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα είτε όχι.

Ο σκύλος σου θα ζήσει περισσότερο

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του σκύλου σου, καθώς μπορεί να εμφανιστούν δευτερογενείς επιπλοκές και λοιμώξεις. Με τον διαβήτη, το σώμα είναι ανοσοκατασταλμένο και είναι πιο πιθανό να αναπτύξει διαβητικές επιπλοκές που προκαλούν μακροχρόνια βλάβη στο σκύλο σου.

Θα αποφύγεις την πιθανότητα της τύφλωσης

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι η πλειονότητα των σκύλων με διαβήτη τελικά τυφλώθηκαν από καταρράκτη! Ακόμα και σε καλά ελεγχόμενους διαβητικούς σκύλους, η περίσσεια σακχάρου στο σώμα μπορεί να έχει δευτερεύουσες επιδράσεις στον φακό του ματιού καθώς προκαλεί εισροή περισσότερου νερού στον φακό, γεγονός που διαταράσσει την καθαρότητα του φακού. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται σχηματισμός καταρράκτη, με αποτέλεσμα την τυφλή και δευτερογενή φλεγμονή και στα δύο μάτια.

PexelsΘα είσαι σίγουρη ότι κάνεις το καλύτερο δυνατό για το σκύλο σου

Η θεραπεία για σακχαρώδη διαβήτη περιλαμβάνει θεραπεία ινσουλίνης δύο φορές την ημέρα με σύριγγες ινσουλίνης, καθώς και διαιτητική διατροφή σε συνδυασμό με συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο για εξετάσεις αίματος. Το να έχεις ένα διαβητικό κατοικίδιο είναι μια μεγάλη δέσμευση, καθώς απαιτεί αφοσιωμένους γονείς κατοικίδιων ζώων που μπορούν να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης δύο φορές την ημέρα. Τα σκυλιά μπορούν να ζήσουν με διαβήτη για χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 λόγοι να εξετάσεις τον σκύλο σου για διαβήτη ακόμα και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα