Οι συνήθειες που νόμιζες ότι κάνουν καλό στην υγεία σου

10:05 22/12/2016 - Πηγή: iPop

Καθημερινά ακολουθείς μια σειρά από συνήθειες που είτε έχεις μάθει από μικρός, είτε στην πορεία και πιστεύεις ότι κάνουν καλό στην υγεία σου ή την προστατεύουν από διάφορους παράγοντες. Όμως, δεν είναι πάντα έτσι.

Μπορεί ορισμένες συνήθειες, όπως το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών να κάνουν όντως καλό, όμως, υπάρχουν και κάποιες άλλες που τόσο καιρό νόμιζες λάθος ότι είναι χρήσιμες για την υγεία και το σώμα σου!

Κατανάλωση πολυβιταμινών

Το να καταναλώνεις πολυβιταμίνες κι άλλα συμπληρώματα στην πραγματικότητα δεν σε προστατεύει από ορισμένες ασθένειες και φυσικά αυτά

τα πρόσθετα δεν έχουν την επίδραση που νομίζεις στην μνήμη σου! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά και να φροντίζεις πάντα να προσλαμβάνεις με φυσικούς τρόπους τις βιταμίνες που χρειάζεσαι.

Χρησιμοποιείς αντισηπτικά gel χωρίς αλκοόλη

Τα αντισηπτικά gel μπορούν όντως να σε προστατέψουν από πολλά μικρόβια, μόνο, όμως, όταν περιέχουν τουλάχιστον 60% αλκοόλη. Φυσικά το gel δεν αφαιρεί τους μικροοργανισμούς γι’ αυτό μην αντικαθιστάς ποτέ το πλύσιμο των χεριών με την χρήση αντισηπτικού gel.

Αποφεύγεις τον φούρνο μικροκυμάτων

Το να χρησιμοποιείς τον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνεις το φαγητό σου όντως μπορεί να καταστρέψει τις ουσίες που περιέχει η τροφή. Όμως, το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά την χρήση του συμβατικού φούρνου και της κουζίνας σου! Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να είναι καλύτερος καθώς είναι πιο γρήγορος.

Photos: Recipes Hubs, Bright side

The post Οι συνήθειες που νόμιζες ότι κάνουν καλό στην υγεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα