Σόιμπλε: Δεν έχω κατανόηση όταν ο Τσίπρας κατηγορεί την γερμανική Κυβέρνηση

08:48 22/12/2016 - Πηγή: iPop

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Die Zeit, λέγοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει τον Έλληνα Πρωθυπουργό όταν επιρρίπτει ευθύνες στην γερμανική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε κατά την συνέντευξή του

ότι «δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική Κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους».

Ο Γερμανός Υπουργός συνέχισε τονίζοντας πως οι όποιες προσπάθειες γίνονται με στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, ενώ προχώρησε σε μια σύγκριση της προόδου της Ελλάδας με άλλες χώρες που εφάρμοσαν Μνημόνιο.

Η Deutsche Welle γράφει πως όταν ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας επισήμανε στον Σόιμπλε πως στη νότια Ευρώπη είναι διαδεδομένη η άποψη ότι η Γερμανία με την οικονομική πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία πολλών ανθρώπων, ο ίδιος είπε πως αυτή η άποψη είναι λάθος και εξήγησε:

Δεν μπορείτε σε βάθος χρόνου να εξηγήσετε ούτε στους Ολλανδούς ούτε στους Γερμανούς ότι είναι οικονομικά ορθό να πληρώνουν διαρκώς χωρίς όριο για άλλες χώρες. Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο φάνηκε κάτι τέτοιο. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει ραγδαία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο

Αναφορικά με το «πάγωμα» των μέτρων για το ελληνικό χρέος, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Γερμανία ρώτησε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τον ESM «να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη».

The post Σόιμπλε: Δεν έχω κατανόηση όταν ο Τσίπρας κατηγορεί την γερμανική Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα