Στα χέρια των γερμανικών Αρχών Μαροκινός που φέρεται να νοίκιαζε σπίτια για τον ISIS σε Ελλάδα και Τουρκία

08:03 22/12/2016 - Πηγή: iPop

Στα χέρια των γερμανικών Αρχών βρίσκεται ένας Μαροκινός, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως Redouane S. και φέρεται να είναι μέλος του ISIS, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας, ο 24χρονος Μαροκινός φέρεται να ήταν μέλος του δικτύου γύρω απ’ τον Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος οργάνωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου 2015.

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τον Γερμανό εισαγγελέα,

φαίνεται πως είχε αναλάβει να νοικιάζει ασφαλή σπίτια για τα μέλη του ISIS στην Ελλάδα και την Τουρκία απ’ τον Οκτώβρη του 2014 έως και τις αρχές του 2015, την περίοδο δηλαδή που οι επιθέσεις στο Παρίσι προετοιμάζονταν απ’ τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Μαροκινός πληροφορήθηκε για τα σχέδια του Abbaoud τον Γενάρη του 2015 στο Βέλγιο, ενώ παρέμεινε σε επαφή με την ομάδα του ISIS που οργάνωσε κι εκτέλεσε τις επιθέσεις μέχρι τον Μάιο του 2015, όταν εισήλθε στη Γερμανία. Συνελήφθη την Τρίτη στο βόρειο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

The post Στα χέρια των γερμανικών Αρχών Μαροκινός που φέρεται να νοίκιαζε σπίτια για τον ISIS σε Ελλάδα και Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα