Οι λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το τρέξιμο

12:10 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Θα αγαπήσω ποτέ το τρέξιμο και αν ναι πως; Ό,τι ενδοιασμό κι αν έχετε υπάρχουν πολλοί λόγοι να αγαπήσετε το τρέξιμο. Εκτός από τα οφέλη στην υγεία ας δούμε που αλλού μπορεί να σας βοηθήσει.

Αρχικά το τρέξιμο και το περπάτημα είναι από τα καλύτερα είδη αερόβιας άσκησης για όλο το σώμα. Κάνει καλό στην καρδιά (μείωση αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης) και στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει αποτελεσματικά και στο «κάψιμο» θερμίδων.

Βέβαια για πολλούς δεν είναι εύκολη υπόθεση το τρέξιμο και ειδικά αν δεν είσαι γυμνασμένος και συνηθισμένος, πρέπει να ξεκινήσεις χαλαρά.

Ιδανικά ξεκίνα με περπάτημα για 10-15 λεπτά και αύξησε το χρόνο σου σταδιακά, μέρα με τη μέρα,φορά με τη φορά ανά 5-10 λεπτά ή όσο αντέχεις.

Αν πηγαίνεις συνδυαστικά και γυμναστήριο, επέλεξε μια μέρα στατικό ποδήλατο και την άλλη ελλειπτικό για 20 λεπτά. Έτσι σιγά-σιγά θα μπορείς να τρέχεις πιο εύκολα και η όλη διαδικασία θα σου φαίνεται πιο ευχάριστη και εύκολη. Αξίζει να σημειωθεί πως μια δύσκολη προπόνηση τρεξίματος, δεν σημαίνει πως είναι και καλή για το σώμα σου.

Όταν τρέχεις γρήγορα τα γόνατα και η μέση σου δέχονται μεγάλη επιβάρυνση και έτσι αυξάνεις το κίνδυνο τραυματισμών. Το χαλαρό τρέξιμο (jogging) ή το έντονο περπάτημα, βελτιώνει τη σωματική υποδομή σου (μύες, κόκαλα, τένοντες), μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Το χαλαρό τρέξιμο σε βοηθάει επίσης, να αναπτύξεις τις μυικές ίνες βραδείας συστολής και έτσι σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το λίπος το σώματός σας σαν πηγή καυσίμου για περισσότερη ώρα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε τη διαλειμματική προπόνηση, προκειμένου να μειώσετε τα επίπεδα λίπους στο σώμα σας, αλλά και για να ενισχύσετε την αντοχή και τη φυσική σας κατάσταση συνολικά.

Ανάμεσα στα οφέλη, που αποκομίζει κανείς με το τρέξιμο είναι η αύξηση του μέσου όρου ζωής, ο καλύτερης ποιότητας ύπνος, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η μείωση του άγχους και του στρες αλλά και η καλύτερη διάθεση, λόγω της ουσίας της χαράς την ενδορφίνη που εκκρίνεται όταν γυμναζόμαστε.

Εύκολα καταλαβαίνει κάνεις, πως μόνο καλό μπορεί να κάνετε στον οργανισμό σας, αν μάθετε να αγαπάτε το τρέξιμο! Θυμηθείτε πάντα να κάνετε μερικές διατάσεις πριν από κάθε προπόνησή σας, ξεκινήστε αργά ή περπατώντας και ανεβάστε ρυθμό σιγά – σιγά. Καλό δρόμο!

Κρις Βάλλας

Personal Trainer, Fitnees Instructor, Nike Elite Athlets & Influencer & PR Ambassador & Instructor της Nike Greece

The post Οι λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το τρέξιμο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα