Στόχους πυρηνικά εργοστάσια είχαν οι δράστες των Βρυξελλών- Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο βομβιστή του μετρό- Στη δημοσιότητα το σκίτσο του

11:19 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Επί ποδός βρίσκονται οι άνδρες της αστυνομίας του Βελγίου οι οποίοι αναζητούν τον δεύτερο βομβιστή του μετρό που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο. Στη δημοσιότητα μάλιστα την Πέμπτη δόθηκε και το σκίτσο του. Την ίδια στιγμή όλο και περισσότερα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά και με τους στόχους που είχαν

οι δράστες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βελγικό Μέσο DH, οι δράστες των Βρυξελλών είχαν ως αρχικό στόχο πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου.

Ωστόσο, έδρασαν γρηγορότερα καθώς είχαν περικυκλωθεί από τις αστυνομικές αρχές λόγω της σύλληψης του Salah Abdeslam.

Στόχος τους όμως φαίνεται πως ήταν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις, καθώς, όπως μεταδίδει το DH, οι αρχές εντόπισαν κατά τις έρευνες video στο οποίο οι δράστες κατέγραφαν το τί έκανε ο διευθυντής των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η εφημερίδα Le Monde ο άντρας του οποίου δόθηκε στην δημοσιότητα το σκίτσο είναι ο συνεργός του Khalid el-Bakraoui που αιματοκύλισε το μετρό στην επίθεση στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα τονίζει πως πρόκειται για έναν άνδρα που βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο και να συνοδεύει τον Khalid el-Bakraoui λίγο πριν ανατιναχθεί μέσα στο μετρό.

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επιθέσεις των Βρυξελλών.

Οι τελευταίες πληροφορίες τις οποίες επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι ο Najim Laachraoui είναι ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου καθώς βρέθηκε DNA του στο σημείο των εκρήξεων.

Ο Najim Laachraoui ήταν ειδικός στην κατασκευή βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών και μάλιστα θεωρείται ότι εκείνος κατασκεύασε τους μηχανισμούς που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι.

Τι άλλο γνωρίζουμε για τους δράστες;

Τα αδέλφια Khalid και Ibrahim el-Bakraoui έχουν αναγνωριστεί ως οι καμικάζι των επιθέσεων στο Μετρό και το αεροδρόμιο αντίστοιχα. Οι δύο Βέλγοι αναζητούνταν ήδη από την αστυνομία λόγω ύποπτων διασυνδέσεων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Ο Ibrahim Bakraoui συνελήφθη και απελάθηκε στην Ολλανδία από την Τουρκία το καλοκαίρι του 2015», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Η Τουρκία δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει το Βέλγιο ότι ήταν ύποπτος ξένος μαχητής.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο δράστης δεν είχε απελαθεί στο Βέλγιο αλλά στην Ολλανδία.

Νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως από τη Le Monde κάνουν λόγο για έναν δεύτερο δράστη της επίθεσης του Μετρό, τον οποίο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας , δίπλα στον Khalid el-Bakraoui. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων είναι 31 άτομα, ενώ οι τραυματίες έχουν φθάσει τους 300, με 61 απ’ αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ.

Διαβάστε εδώ όσα είπε στο iPop Έλληνας γιατρός που εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Συνεδρίαση των υπουργών της Ε.Ε.

Συνεδριάζουν σήμερα Πέμπτη οι υπουργοί Ασφάλειας και Δικαιοσύνης στις 17:00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

photo:Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images

The post Στόχους πυρηνικά εργοστάσια είχαν οι δράστες των Βρυξελλών- Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο βομβιστή του μετρό- Στη δημοσιότητα το σκίτσο του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα