Στο πλευρό της Ελλάδας παραμένει ο Σταϊνμάγερ

15:00 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Τη στήριξη του στη χώρα μας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος σε συνέντευξη του την Δευτέρα είπε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της εις βάρος ενός κράτους-μέλους».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «Νέα» ο Γερμανός Υπουργός τόνισε πως η λύση στην προσφυγική κρίση θα έρθει μόνο εάν υπάρξει από κοινού εργασία των ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας ερωτήθηκε για τον αποκλεισμό της χώρας μας από την διάσκεψη της Βιέννης

και υπογράμμισε ότι: «Εθνικές ή περιφερειακές μονομερείς ενέργειες μπορεί μόνο εκ πρώτης όψεως να βοηθούν», ενώ επίσης υπογράμμισε ότι: «Βιώσιμη, διαρκής πρόοδος μπορεί να υπάρξει μόνο εάν όλοι οι Ευρωπαίοι συμπορευθούν».

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ σημείωσε επίσης αναφερόμενος στις αλληλοκατηγορίες πως πρέπει να σταματήσουν και τόνισε πως η χώρα του παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην Τουρκία αλλά και στην παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα σημείωσε:

Παράλληλα, με το πακέτο το οποίο διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία θα πρέπει να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας και προσωπικού στην Ελλάδα

Κλείνοντας ο Γερμανός δήλωσε: «Θα πρέπει και η Ελλάδα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά στον έλεγχο και στην καταγραφή των προσφύγων».

The post Στο πλευρό της Ελλάδας παραμένει ο Σταϊνμάγερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα