Επιστροφή στην παλιά δουλειά: Κάντο με το κεφάλι ψηλά!

15:03 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποφασίσεις να γυρίσεις στην παλιά σου δουλειά. Είτε επειδή δοκίμασες κάτι άλλο που ήταν πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών σου, είτε γιατί δεν βρήκες κάτι άλλο, είτε επειδή απλά σου έλειψε το περιβάλλον και οι συνάδελφοί σου. Όποιος και να είναι ο λόγος που επιθυμείς να επιστρέψεις, θα πρέπει να το κάνεις σωστά και προσεκτικά, προκειμένου η προσπάθειά σου να στεφθεί με επιτυχία.

Είναι δυνατό να γυρίσεις πίσω;

Εάν έφυγες με τσακωμούς και φωνές, μην αφήνοντας κανένα παραθυράκι ανοικτό για συνεργασία στο μέλλον, τότε μάλλον είναι καλύτερα να μην

μπεις καν στον κόπο.

Εάν όμως έφυγες έχοντας αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντική συνεργασία, τότε έχεις κάθε λόγο να το προσπαθήσεις.

Κάτι που πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά, είναι το κατά πόσον μπορείς να δεσμευτείς μακροπρόθεσμα ή την δεύτερη εβδομάδα θ΄αρχίσουν να ξυπνάνε μέσα σου οι λόγοι που τα βρόντηξες κι έφυγες. Γιατί στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να ξεχάσεις μια για πάντα τις καλές, φιλικές σχέσεις που είχες με τους εργοδότες σου.

Επιπλέον, πριν κάνεις την προσέγγισή σου, κάνε μια έρευνα στο τί γίνεται τώρα στην πρώην δουλειά σου. Έλα σε επαφή με έμπιστους, πρώην συναδέλφους σου, οι οποίοι αφενός θα σου πουν για το κατά πόσον είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσεις και αφετέρου ίσως μπορέσουν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιστροφή σου.

Η στιγμή της προσέγγισης

Όταν, λοιπόν, αποφασίσεις πως ήρθε η ώρα να προσεγγίσεις το αφεντικό σου, κάντο απλά και λιτά, χωρίς μεγάλες εισαγωγές και παρακάλια.

Στείλτου ένα email, εκφράζοντας το ενδιαφέρον σου να επιστρέψεις, κάνοντάς του παράλληλα γνωστό ότι ήταν λάθος η απόφασή σου αν φύγεις.

Γιατί email;

Μπορεί να τον φέρει προ εκπλήξεως η πρότασή σου και να μην έχει τι να σου πει από το τηλέφωνο. Στείλε ένα email προκειμένου να δώσεις χρόνο στον πρώην εργοδότη σου να το συζητήσει με τους συνεργάτες του και να σου απαντήσει.

Photo: RF/Getty Images

The post Επιστροφή στην παλιά δουλειά: Κάντο με το κεφάλι ψηλά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα