Οι χώρες των G7 δεσμεύτηκαν πως δεν θα παίζουν με τις νομισματικές ισοτιμίες τους

11:15 21/5/2016 - Πηγή: iPop

Οι χώρες των G7 δεσμεύτηκαν πως δεν θα παίζουν με τις νομισματικές ισοτιμίες τους την ώρα που ένας «συναλλαγματικός πόλεμος» ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα μετά τις πρωτοβουλίες της Ιαπωνίας.

Να θυμίσουμε πως η Ιαπωνία είχε αφήσει να πλανάται η πιθανότητα μίας παρέμβασης στις χρηματαγορές απέναντι στο ενδεχόμενο μίας ανόδου του γιέν, που θα καθιστούσε λιγότερο ανταγωνιστική την οικονομία της χώρας. Τέλος σ’ αυτό το παιχνίδι εξουσίας έβαλαν οι υπουργοί

Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των επτά πλουσιότερων κρατών του πλανήτη οι οποίοι «υπογράμμισαν την σημασία που έχει για όλες τις χώρες να αποφευχθούν οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις».

«Οι αβεβαιότητες έχουν επαυξηθεί με τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, την τρομοκρατία, τις προσφυγικές ροές, ενώ επιπλέον το σοκ από μία πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ περιπλέκει το περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας των διημερών συνομιλιών. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο των συνομιλιών εξήγησε πως η G7 δεν συζήτησε το πώς θα απαντήσουν στις ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν να φύγουν από την ΕΕ τον ερχόμενο μήνα, αλλά απεναντίας συζητήθηκε το πώς θα διατηρηθεί η Βρετανία εντός της Ένωσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όμως, υπήρχε και η καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας με τους υπουργούς της G7 να εκφράζουν την δέσμευση «να ενισχυθεί η παγκόσμια πάλη κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» και συμπληρώνουν:

Μία καλή διεθνής συνεργασία κι η ανταλλαγή πληροφοριών είναι θεμελιώδη για την αποτελεσματική καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

The post Οι χώρες των G7 δεσμεύτηκαν πως δεν θα παίζουν με τις νομισματικές ισοτιμίες τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα