Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο «φωτιά»

09:25 21/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε έντονο κλίμα περνάει στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο καθώς οι δανειστές στέλνουν στο Μαξίμου 10σέλιδα υπομνήματα με τις νέες απαιτήσεις και οι η αντιπολίτευση ασκεί έντονες πιέσεις.

Οι Θεσμοί ζητούν αλλαγή στον τρόπο διατύπωσης του φόρου στην μπύρα, και υπάρχει εμπλοκή και σχετικά με τις αρμοδιότητες του Υπουργού στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Επιπλέον, ζητούν για τον ΑΔΜΗΕ και την ΔΕΗ ειδική ρήτρα στον νόμο, εάν δεν γίνει εφαρμογή

του συγκεκριμένου σχεδίου.

Σε εμπόλεμο κλίμα, λοιπόν, το πολυνομοσχέδιο περνάει για συζήτηση στη Βουλή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής. Πριν την ψηφοφορία θα μιλήσουν από το βήμα της Βουλής οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν αναμένεται να ακολουθήσει μία μαραθώνια διαδικασία ψηφοφορίας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν υπάρχει άγχος για την ψήφιση του «καυτού» πολυνομοσχεδίου και όλο το βάρος έχει δοθεί στο Eurogroup της Τρίτης με την προσδοκία μίας απόφασης για το χρέος.

Να θυμίσουμε πως η Κυβέρνηση χθες έσπευσε να υπερασπιστεί το νέο Ταμείο απαντώντας σε κομβικά ερωτήματα για την λειτουργία του.

Photos:©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο «φωτιά» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα