Ρίγη συγκίνησης: H Αυγή κατηγορεί τον Τσίπρα για διαπλοκή

Προγραμματικές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά από την μεγάλη του, πρώτη νίκη τον Ιανουάριο του 2015. Διαβάζουμε από την εφημερίδα «Αυγή» για να μη λένε κάποιοι ότι εμείς τα γράφουμε. Αναφέρει λοιπόν η κομματική εφημερίδα:

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους» δήλωσε συγκινημένος ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν

ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Κάθε λέξη του Συντάγματος και μάλιστα το είπε συγκινημένος. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας εκείνης της εποχής και άλλος είναι ο πρωθυπουργός που δίνει εντολή να καταπατάται το Σύνταγμα, παρά το γεγονός ότι του λένε όλοι ότι ο νόμος Παππά δεν θα περάσει. Ακόμη και ο τελευταίος δικηγόρος γνώριζε ότι αυτό το έκτρωμα δεν μπορεί να περάσει από το ΣτΕ. Κι αν βρέθηκαν 11 δικαστές να καταψηφίσουν την πρόταση της πλειοψηφίας είναι γιατί ψήφισαν με βάση το εθνικό συμφέρον, τα λεφτά δηλαδή που θα εισέπραττε το κράτος. Ανεξαρτήτως αν αυτά πηγαίνουν στο χρέος και είναι απίστευτο ψέμα ότι πήγαν σε παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς και στα νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι ο νόμος Παππά είναι κάλπικος. Άφησε τον στενό του συνεργάτη να το τραβήξει μέχρι το τέλος και γι’ αυτό δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ο πρωθυπουργός παρασύρθηκε από το σύστημα Παππά και στήριξε όσο κανείς το νομοθέτημα. Άλλωστε, ο ίδιος ο Τσίπρας ήταν αυτός που είπε στη ΔΕΘ ότι θεωρεί αδιανόητο να ψηφίσει το ΣτΕ υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος. Στη συνέχεια η παρέα του Μαξίμου έκανε τα πάντα για να στηρίξει αυτόν τον κάλπικο διαγωνισμό. Κυρίως δε αγνόησε το ΕΣΡ αλλά και το ΣτΕ. Πήγε στην σύνταξη και ψήφιση ενός νόμου χωρίς να έχει προηγουμένως συνεδριάσει το ανώτατο δικαστήριο.

Επομένως, ο κ. Τσίπρας έχει ανάλογες ή και περισσότερες ευθύνες από τον κ. Παππά. Ο οποίος με την ιδιότητα του… παπά έθαψε με τις πράξεις του την κυβέρνηση.

Υπάρχουν, όμως, τρεις μαύρες τρύπες στην όλη υπόθεση. Η πρώτη είναι η προφανής. Η έλλειψη σεβασμού στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα δικαστήρια.

Η δεύτερη είναι η ωμή καταπάτηση του Συντάγματος μία μόλις μέρα μετά το χαστούκι που έφαγε η κυβέρνηση. Το ΣτΕ αφαίρεσε από τον κ. Παππά την αρμοδιότητα να φέρει νόμο στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό είναι δουλειά του ΕΣΡ. Κι όμως, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τη Δευτέρα νέα νομοθετική πρωτοβουλία φλερτάροντας με νέα προσφυγή στο ΣτΕ. Γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ξαναπροκαλούν τους ανώτατους δικαστές;

Το τρίτο είναι το μείζον. Για πιο λόγο επιμένει η κυβέρνηση να «καθαρίσει» το τηλεοπτικό τοπίο; Είναι τόσο αιθεροβάμονες, τόσο ρομαντικοί και τόσο «Ρομπέν των Δασών» που τα κάνουν όλα αυτά; Που θέλουν να διώξουν τους νταβατζήδες και να φέρουν ένα νέο τοπίο στην αγορά;

Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές και ο καθένας ξέρει την απάντηση. Η κυβέρνηση επιμένει στο έγκλημα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο πληγωμένος της εγωισμός. Η Αριστερά δεν ξέρει να χάνει, το απέδειξε άλλωστε και στον Εμφύλιο.

Ο δεύτερος είναι πιο σοβαρός. Είναι οι σχέσεις διαπλοκής που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Και τον Μπόμπολα, και τον Μαρινάκη, και τον Σαββίδη, και τον Καλογρίτσα, και τον Καραγιώργη και διάφορους άλλους που είναι αφανείς χρηματοδότες.

Το Σύνταγμα που ο Τσίπρας το υπηρετεί λέξη προς λέξη είναι ένα και μοναδικό. Αναθεωρείται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένη διαδικασία. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα το κράτος και η κοινωνία βασίζονται στο Σύνταγμα και τους νόμους. Οτιδήποτε άλλο είναι αυταρχισμός, ολοκληρωτισμός, πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα