«Ανοίκειες οι επιθέσεις κατά του ΣτΕ» επισημαίνει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

17:01 28/10/2016 - Πηγή: iPop

Την έντονη δυσαρέσκεια της για τις «ανοίκειες» όπως υπογραμμίζει επιθέσεις κατά του ΣτΕ εκφράζει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωση της «υπήρξαν απαξιωτικές δηλώσεις πολιτικών παραγόντων για τη Δικαιοσύνη» και παράλληλα υπογραμμίζει, ότι «είναι μεν αποδεκτή η κριτική των δικαστικών αποφάσεων πλην όμως είναι επικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών».

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών
του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Το μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον).

Αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ).

Η πολιτική πράξη οφείλει να είναι γόνος αρετής (Πλάτων) και ότι οι δίκαιοι δεν οργίζονται (Ευριπίδης).

Ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων συνιστά, κατά το Σύνταγμα, θεμελιώδη υποχρέωση της δικαστικής λειτουργίας και ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία είναι μεν αποδεκτή η κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ως ανθρώπινων δημιουργημάτων, πλην όμως είναι επικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών».

The post «Ανοίκειες οι επιθέσεις κατά του ΣτΕ» επισημαίνει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα