Οι ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου | Σε εξέλιξη οι έρευνες

11:10 26/5/2017 - Πηγή: iPop

ΗΠαπαδήμου | μετεγχειρητική πορεία του Λ. Παπαδήμου εξελίσσεται ομαλά και το πρωί ξύπνησε καλά, σύμφωνα με δηλώσεις του του διοικητή του ΕΚΕΠΥ, του Νίκου Παπαευσταθίου και των θεραπόντων ιατρών, οι οποίοι μίλησαν έξω από τον Ευαγγελισμό στους δημοσιογράφους μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του. Σε εξέλιξη παράλληλα βρίσκονται οι έρευνες.

Ο Λουκάς Παπαδήμος,

για προληπτικούς λόγους, νοσηλεύεται στην εντατική, ύστερα από χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη. Η κατάστασή του είναι σταθερή, έχει αποσωληνωθεί κι είναι ξύπνιος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιατρών, ο ίδιος θα μείνει στη ΜΕΘ για το επόμενο διήμερο. Τα τραύματα που φέρει κυρίως είναι στον δεξί μηρό, το οποίο αντιμετωπίζεται καλά. «Ο ασθενής έχει πολύ καλή αναπνευστική λειτουργία και δεν χρειάστηκε να φορέσει καν μάσκα οξυγόνου», ανέφερε ένας εκ των γιατρών του, ο οποίος ενημέρωσε πως το τραύμα στον μηρό έχει φθάσει μέχρι τους μυες.

Παράλληλα οι δύο συνοδοί φέρουν μικρές αμυχές στο πρόσωπο, είναι καλά και θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

Ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε ότι η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά:

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική του πορεία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί όπως έπρεπε από τους ιατρούς. Θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους στη ΜΕΘ εξαιτίας του τραύματος που έχει στον δεξί του μηρό.

Τι δείχνουν οι έρευνες μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο φάκελος είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα καθώς και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, αλλά και με τους άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω απ’ την επίθεση βρίσκονται οι «Πυρήνες της Φωτιάς», η οργάνωση η οποία και στο παρελθόν είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένων φακέλων.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί τελική απάντηση σχετικά με το πώς έφθασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του Λ. Παπαδήμου.

Η Εγκληματολογική Υπηρεσία προσπαθεί να επανασυνθέσει τον φάκελο, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Αρχές να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Photo: Reuters

The post Οι ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου | Σε εξέλιξη οι έρευνες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα