Οι αγρότες κλείνουν τις κεντρικές αρτηρίες όλης της χώρας – Ο «χάρτης» των μπλόκων

14:08 6/2/2016 - Πηγή: iPop

Οι αγρότες κλείνουν τις κεντρικές αρτηρίες όλης της χώρας ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου σκληραίνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους κλείνοντας τα Τέμπη για ένα ολόκληρο 24ωρο. Ετοιμάζουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τα αιτήματα τους.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Τρίτη, ημέρα συνεδρίασης στη Βουλή της διακομματικής επιτροπής με θέμα την εξέταση των ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες, οι εξοργισμένοι πλέον αγρότες επεξεργάζονται τα αιτήματα τους προκειμένου να τα καταθέσουν προς συζήτηση.

Στην συζήτηση της Τρίτης

θα δώσουν το παρών οι αγρότες και ζητούν τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών.

Το κέιμενο της πρότασης τους αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα ενώ η πορεία της συζήτησης της Τρίτης θα κρίνει το αν θα παομακρυνθούν τα τρακτέρ από τις κεντρικές αρτηρίες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις τους περιλαμβάνουν συγκεκριμένες και λεπτομερείς τοποθετήσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Δεν θα αφήσουν την Κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί»

Εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα -από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη- θα βρεθούν στη σύσκεψη της Κυριακής ώστε να υπάρξει ενιαίος συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Ο χάρτης των μπλόκων

Δυτική Μακεδονία, Νομός Πιερίας και Γιαννιτσά.

Στις 12.00 το μεσημέρι έκλεισαν για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια, όπως μας επισήμανε ο συντονιστής των εννέα μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 13.00-15.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (24ωρο από τις 12 το μεσημέρι), στο Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά (24ωρο από τις 12 τον μεσημέρι), Αγία Κυριακή (13.00-16.00) και Δεσκάτη (13.00-15.00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00.

Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, που έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης) θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Στη Σερβικιά γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος θα παραμείνει κλειστός από τις 10.30 το πρωί και για ένα δωδεκάωρο, όπως μας τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.

Έβρος

Στο δήμο Ορεστιάδας κλειστός είναι ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες κλείνει και ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Στο τελωνείο των Κήπων διακόπηκε εκ νέου από τις 12 το μεσημέρι και επ’ αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών. Αύριο αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου θα μεταβούν στη Νίκαια προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Κρήτη

Και στα Χανιά όμως συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η δυτική είσοδος της πόλης εξακολουθεί να είναι κλειστή στον κόμβο Κλαδισού με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από παράπλευρους δρόμους.Στον Κλαδισό βρίσκονται αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους Πλατανιά Βουκολιών, Κισάμου και Σελίνου.

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.Όπως έχουν αποφασίσει προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνης στη μία μετά το μεσημέρι και στις πέντε το απόγευμα.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Οι αγρότες κλείνουν τις κεντρικές αρτηρίες όλης της χώρας – Ο «χάρτης» των μπλόκων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα