Οδηγός για να πλύνεις σωστά και άφοβα την ηλεκτρική σου κουβέρτα

14:11 6/2/2022 - Πηγή: iPop

H ηλεκτρική κουβέρτα είναι ο καλύτερός μας φίλος τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά λίγοι από εμάς είχαν σκεφτεί ότι, όπως όλα τα κλινοσκεπάσματα έτσι και αυτή, πρέπει να πλένεται. Το πλύσιμο της ηλεκτρικής κουβέρτας μπορεί να φαίνεται μια επικίνδυνη πρόκληση λόγω της καλωδίωσης, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο και αξίζει τον κόπο να έχεις μια κουβέρτα τόσο καθαρή και φρέσκια όσο και ζεστή.

2 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις πριν μπει ο χειμώνας

Πώς να πλύνεις μια ηλεκτρική κουβέρτα

Στο χέρι

Πριν κάνεις οτιδήποτε, βεβαιώσου ότι η κουβέρτα σου είναι

αποσυνδεδεμένη από την πρίζα και ότι έχεις αποσυνδέσει το καλώδιο από την ίδια την κουβέρτα, για να αποφύγεις οποιαδήποτε ζημιά. Αφού ελέγξεις ξανά και βεβαιωθείς ότι όλα τα καλώδια έχουν αποσυνδεθεί, γέμισε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα ήπιο απορρυπαντικό ρούχων και ανακάτεψέ το με το χέρι. Τέλος, πρόσθεσε την κουβέρτα σου και άφησέ τη να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Όταν η κουβέρτα σου είναι καλά μουσκεμένη, πίεσέ την για ένα λεπτό, στη συνέχεια βγάλτην από το αφρισμένο νερό και ξέπλυνέ την. Πίεσε απαλά την κουβέρτα για να αφαιρέσεις την περίσσεια νερού, αλλά μην τη στύψεις.

Στο πλυντήριο

Μπορείς να πλένεις τις ηλεκτρικές κουβέρτες και στο πλυντήριο απλώς πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική.

Είναι προτιμότερο να μουλιάσεις την ηλεκτρική κουβέρτα σε κρύο νερό με ήπιο σαπούνι για 15 λεπτά πριν την πλύνεις. Μόλις μουλιάσει, πλένεις την κουβέρτα με ήπιο σαπούνι και νερό στην “απαλή” ρύθμιση για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένεις με κρύο, φρέσκο ​​νερό και αφήνεις να στεγνώσει.

Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις γεμίζοντας το πλυντήριο με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό και αφήνοντας το πλυντήριο να αναδευτεί για ένα λεπτό. Μόλις γίνει αυτό, σταματάς το πλυντήριο και προσθέτεις την κουβέρτα και την αφήνεις να μουλιάσει για 15 λεπτά με το πλυντήριο κλειστό. Στη συνέχεια, ενεργοποιείς ξανά το πλυντήριο για 2 λεπτά και περνάς στους κύκλους ξεβγάλματος και στυψίματος.

Το στέγνωμα

Μπορείς πραγματικά να στεγνώσεις ηλεκτρικές κουβέρτες σε στεγνωτήριο – τουλάχιστον εν μέρει. Απλώς πρέπει να προσέχεις να χρησιμοποιείς χαμηλή ρύθμιση, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεις τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια του εμπορίου, καθώς τείνουν να ζεσταίνονται πολύ και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην καλωδίωση της κουβέρτας. Γύρισε το στεγνωτήριό σου στη χαμηλή ρύθμιση για 2 λεπτά, στη συνέχεια βάλε την κουβέρτα και άστο να στεγνώσει να στεγνώσει για 10 λεπτά. Μετά από αυτό, θα πρέπει να την απλώσεις για να στεγνώσει.

Εάν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις στεγνωτήριο χρησιμοποίησε τον παραδοσιακό τρόπο. Βεβαιώσου ότι τεντώνεις προσεκτικά την κουβέρτα στο αρχικό της σχήμα και μέγεθος και την κρεμάς πάνω από ένα σκοινί για άπλωμα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσεις μανταλάκια.

Βεβαιώσου ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σου κουβέρτα μέχρι να στεγνώσει τελείως και καλά, διαφορετικά μπορεί να καταστρέψεις την καλωδίωση.

Επιπλέον συμβουλές:

Μην χρησιμοποιείς λευκαντικό ή άλλα υγρά καθαρισμού — απλώς ήπιο απορρυπαντικό.Μην σιδερώνεις την ηλεκτρική σας κουβέρτα.Μην χρησιμοποιήσεις στεγνό καθάρισμα για τις ηλεκτρικές κουβέρτες ή τα μαξιλάρια θέρμανσης, καθώς οι διαλύτες που χρησιμοποιούνται μπορεί να καταστρέψουν τα καλώδια.Μην χρησιμοποιείς σπρέι ναφθαλίνης ή άλλα σπρέι.Μην βυθίζεις ποτέ το χειριστήριο της κουβέρτας στο νερό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Οδηγός για να πλύνεις σωστά και άφοβα την ηλεκτρική σου κουβέρτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα