Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους λήγει αύριο Δευτέρα 07/02;

11:51 6/2/2022 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με της νέες αποφάσεις λήγει αύριο, Δευτέρα 07/02, η παράταση για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση μετά το πέρας 7 μηνών. Συγκεκριμένα, όσοι ενήλικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και αύριο (7/2), θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, διαφορετικά θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Ο κανονισμός που ίσχυε από την 1η Φλεβάρη είχε πάρει παράταση λόγω της κακοκαιρίας: «Λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς

την ισχύ του πιστοποιητικού από την 31η Ιανουαρίου έως και τη 7η Φεβρουαρίου», είχε δηλώσει το υπουργείο Υγείας. Οι πολίτες που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και επηρεάζονται από τη λήξη της ολιγοήμερης παράτασης που είχε δοθεί, υπολογίζονται περίπου στους 300.000.

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Τι αλλάζει από αύριο

Εξάλλου από αύριο Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: ότι δηλαδή θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για την είσοδό τους στη χώρα. Σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ ανέφερε πως «από τη Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα, για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους λήγει αύριο Δευτέρα 07/02; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα